2008/09/01

Nečítajte noviny...

Celá informácia, ktorú vám chcem odovzdať je: Nečítajte noviny v posteli... Nehovoriac o tom, že posteľ je určená na spanie a iné príjemné veci, noviny so svojim tlačiarenským pachom nepatria do spálne, nie je to zdravé...

Taktiež by v spálni nemala byť žiadna elektronika. Ťažko sa však vyhnúť elektronickým budíkom, lebo občas sa treba nechať zobudiť mimo nášho ustáleného raňajšieho času.V žiadnom prípade by som neodporúčal položiť si na noc vedľa hlavy mobil, ani TV prijímač, alebo rádio v spálni...

Okrem zdravotných hľadísk sa dá novinám pred spaním vyčítať aj zbytočné vnášanie stresu z prijatých informácií i zo spôsobu ich podania, ale aj z občasnej snahy novín o manipuláciu s našim myslením, čo môže byť pred spaním zvlášť nepríjemné a môžu byť z toho zlé sny. To isté platí aj o televízii.

Tak teda, dobrú noc, čistý vzduch a atmosféru bez zbytočných stresov pred spaním...

5 komentárov:

  1. hmmm... ja žijem v jednej izbe. Mám ju rozdelenú na 4 zóny - predsieň so šatníkom, kuchyňa, pracovňa a spálňa. Všetko spolu (cca 11 m2).
    Tak teraz poraď, ako sa mám zriadiť bez tých novín a elektroniky ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. alenka, rada ťažká, pomôže iba časté vetranie :) ale nezúfaj, ono sa to časom zlepší... ale ani v takom bývaní nejde priamo o život, :) mladosť má vysokú regeneračnú schopnosť a je veľkou devízou.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. noviny nie, ale knihy čítam.. a niekedy i oni majú podobné účinky, ako si popísal vo svojom článku..vždy však naplnia hlavu novými i príjemnými myšlienkami a pokojné zaspávanie je ta-tam .. :)

    OdpovedaťOdstrániť