2008/11/20

Rekapitulácia dňa

Keby som si urobil rekapituláciu dnešného dňa, našiel by som tam niekoľko prípadov dobrých skutkov. Najprv som stretol dve dievčatá s pokladničkami na detskú onkológiu a neodolal som ich výzve, prispel som.

Potom som bol na pošte, k okienku prišlo asi 12 ročné dievča a chcelo podať list. Pani za prepážkou ho odvážila a pýtala si 14 korún, dievča malo iba 10, tak sa chystala smutná odísť, ale som ju zdržal a dal som jej chýbajúce 4 koruny. Maličkosť, ale poteší...

Na pošte som si prevzal istú vyššiu sumu peňazí, tak mi napadlo poštárke nechať 10 Sk, lebo bola milá a spýtala sa ma v akých bankovkách to chcem vyplatiť... Zase maličkosť na jednej i druhej strane, ale mne to za ten úsmev stálo.

Iba jeden dnešný zážitok nebol taký pozitívny, bol som v kine na filme Tropická búrka. Ani nebudem uvádzať ďalšie údaje o tvorcoch a filme, aby ste na to náhodou nešli. Ohromná akčná kravina, inak to neviem priliehavejšie nazvať a pritom recenzie boli výborné...

Moje dnešné skóre 3:1 v prospech dobrých skutkov :)

5 komentárov:

  1. myslím, že tie tri udalosti, ktoré ti vykúzlili úsmev na tvár, ťa dostatočne dobre naladili, aby si v pohode zvládol aj tú štvrtú večernú akčnú udalosť, ktorá zjavne nevyšla tak, ako si si ju predstavoval.. :)
    ale vlastne fajn zaujímavý deň... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naozaj super den...len som sa nedocitala, co je ta stvrta - vecerna udalost, ktora nevysla podla tvojich predstav...ako pise mia...:)Alebo je tou akcnou udalostou film v kine?
    Tak este zelam pekny piatkovy vecer...ved vlastne len zacina.
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ima, ima... keby si čítala pozornejšie... Jasné, že to bol film, od ktorého som čakal viac ako som dostal... ale už viem, keby som naň nešiel, nevedel by som, čo je zač :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nejasnost, ci tou stvrtou udalostou bol prave ten film sposobilo, ze som si nevsimla datum - teda den, o ktorom si pisal. Pretoze clanok som citala 21.11. o tristvrte na sest vecer, tak som logicky uvazovala, ze v kine si zrejme este nebol, lebo vecer iba zacinal...Sorry...:)Ty si vsak opisoval udalosti z 20.11.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. prepac, zabudla som sa podpisat...ima

    OdpovedaťOdstrániť