2009/01/21

Prešliapaný Nový rok

Vlastne to bude o Silvestrovaní na Václaváku v Prahe. Nebudem vás zaťažovať podrobnosťami, spomeniem iba jasné body, ktoré ma oslovili. Bolo tam veľa ľudí a hodne Čechov... Martin Dejdar to testoval skandovaním: Kto neskáče není Čech... a veru neskákali všetci. Martin ma trochu sklamal, na bielo nalíčený, trochu strohý a trochu strojený, aj keď sa snažil moderovať nenútene.

Raz mu vypadol mikrofón, zožal piskot, ale to zrejme nebola jeho chyba. Spevácke vystúpenia začínala Helenka Vondráčková, ale mňa nikdy neoslnila, tak ani teraz... Do môjho vkusu a spomienok ako prvý zapadol Pavel Bobek so starými večne zelenými piesňami, potom aj Michal David a vcelku dobre sa na Václaváku v Prahe počúvala slovenčina v podaní No Name.

Za srdce ma chytili staré hity, ktoré ešte niekde v komore schovávam, na "singloch" našej mladosti, Deda Mládek Ilegal Band a ich dedovský repertoár samozrejme tiež. Tak mi napadá staro-nová myšlienka, aby som znovu oživil svoj starý gramofón...

Aj Peter Nagy, hoci mladší :) už patrí k našej klasike, aj jeho pesničková zmes znela nádherne nostalgicky. Na záver, k mojej spokojnosti nevystúpil "božský Kája", ale opäť Helenka Vondráčková, tentokrát v nasadenom kurze starých singlov z našej mladosti a plne u mňa bodovala až do polnoci.

Prípitok hercov Z. Adamovskej a P. Štěpánka som už počúval z diaľky, lebo som kráčal dolu z Václavského námestia do svojej obývačky na "stepper" a celých 30 minút som poctivo šliapal až do dvojnásobného prepotenia trička, ako by som pretancoval polku, valčík aj čardáš v jednom kole...

V rámci môjho novoročného predsavzatia som totiž až dnes začal svoj Nový rok 2009, po štvorhodinovom zázname zo Silvestra na TV Nova...

Z môjho oneskoreného Silvestra...

2 komentáre:

  1. no paráda... :)
    nie každý deň má človek chuť zaspievať si alebo hoc aj zastep(per)ovať si, ale prajem ti, aby si takých chutných dní mal čo najviac, lebo pozitívny výsledok týchto chutí je vždy zaručený.. :)

    držím palce...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nase stare "klasicke" piesne by som si tiez rada pozrela a vypocula ...mozno na DVD...niekedy mam pocit, ze je to uz tak davno, no obcas sa mi zda, ze to bolo len vcera. Ten steper schvalujem, aj ked si nepretancoval Silvestrovsky vecer, aj tak si ho uzil stylovo...:)
    ima

    OdpovedaťOdstrániť