2009/01/31

Víkendové prognózy

Zimy som sa nasýtil a už trochu predčasne čakám na lokálne oteplovanie a návrat života do prírody. Aj keby sa blížili nové Vianoce, začiatkom februára by ma už sneženie vôbec nepotešilo. Sníva sa mi čoraz častejšie o sviežej zeleni lesa a výške hôr s nadhľadom nad všedné "krízové" starosti.

Nastávajúci víkend ma opäť, vopred sklamal predpoveďou počasia, tak sa moje aktivity môžu obmedziť maximálne na návštevu niektorej plavárne, či "aquaparku" v okolí. Čo iné okrem toho, len blogy a televízia, alebo si vymyslieť nejakú užitočnú domácu aktivitu.

Možno by som mal popracovať v garáži, ale komu by sa chcelo v tejto zime? Keď bolo -15, ani mojej autobatérii sa príliš nechcelo, kapacitne klesla na minimum až tak, že raz som jej musel pomáhať krátkodobým pripojením na nabíjačku. Po niekoľkých desiatkach litrov spáleného benzínu na cestách sa dostatočne spamätala a znovu sa tvári ako by čakala na svoju novú jar. Mám však taký nepríjemný pocit, s ohľadom na jej vek, že ďalšiu zimu už neprežije.

Naša (M) televízia ma dnes trochu skúšala, ostal som pri Vacvalovej s Andrášim a ich komickými hosťami. Teda, nie že by mi Lasica a Radičová pripadali komickí, ale v tejto relácii sa snažia len a len o humor a vtipnosť, aj keď nie vždy sa podarí, vcelku ich znášam. Dnes to začalo dosť rozpačito, herecky rozhodne viedol Lasica.

Lasicov humor mi už dnes pripadá taký ležérny, "nema problema", ako hovorievali kedysi v Bulharsku. Je obdivuhodné, že po toľkých rokoch rozprávania vlastných i vymyslených príhod, sa stále nájde niečo, čo pre diváka vyznieva vtipne a novo.

Radičová to mala oveľa ťažšie, ako estrádna umelkyňa týmto vlastne debutuje, pokiaľ viem, lebo parlamentné komentáre nepokladám za humor, aj keď to niekedy tak vypadá. Začala dosť rozporuplne opisom svojej prvej návštevy na "Západe", ale postupne sa dostala do rozprávačskej formy. No veď, aj múdry schybí a o nič iné tu ani nejde.

6 komentárov:

  1. Lasicu mám rada, bez Satinského však je ho naozaj len polovica. Napriek tomu je nenapodobiteľný. Pani Radičová (aj keď jej zatiaľ stále fandím) mu veru ako sekundant neveľmi pasuje. A mám ešte živo v pamäti jednu televíznu debatu: s úmyslom pomôcť sa v nej objavil spolu so svojou manželkou. Ako to dopadlo, vieme. Takže - spoločné etudy v televízii s pánom Lasicom nie sú v predvolebných kortešačkách dobrým ťahom. Málokto s ním totiž dokáže držať krok. A kamera to ukazuje výraznejšie ako stretnutia v reále.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem za pripomenutie, ze si mozem pozriet na pc novu cast relacie Aj mudry schybi. Aj ja mam pocit, ze zimy uz stacilo a konecne by sa mohla pobrat prec a nechat vladnut najkrajsiu cast rocnych obdobi jar. Dufam, ze tento vikend aspon nieco podniknete, aj ta plavaren vyzera zaujimavo a spravis aj nieco pre Vase zdravie, len po plavani rychlo do tepla...:)
    Pekny vikend
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Silvia, povedala si celú pravdu o dvojici, Lasica naozaj pôsobí tak, ako by si svoje herectvo pôžitkársky užíval. Ak to malo byť súčasťou predvolieb Ivetky, tak u mňa si pripísala mínusové body, ale fajn, že sa predstavila aj takto.

    ima, ten internet je fajn...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. každý, kto ide do relácie spolu s Lasicom, si musí byť vedomý, že ,,strká hlavu do slučky" a nebude rovnocenným partnerom, takže v tomto smere p.Radičovú skôr obdivujem... a aj keď by to mal byť jeden z bodov jej predvolebnej kampane, u mňa tým body nestráca. Ani jeden z doterajších prezidentov neurobil nič zvlášť výnimočné pre SR (a ani sa to v zmysle ich prezidentských možností ani neočakáva)tak si myslím, že p. Radičová je najvhodnejším kandidátom..
    Ak už pre nič iné, tak aspoň pre to, že sa na ňu oveľa lepšie pozerá, ako na zvyšných kandidátov...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mia, iba s dvomi vecami v tvojej reakcii nesúhlasím... :) najvhodnejšieho kandidáta proste nemáme a posledná veta neplatí vôbec a v tej relácii dokonca naopak. Tvoj názor samozrejme akceptujem.

    OdpovedaťOdstrániť