2009/02/23

Bežná žena žije dlhšie

Bežná žena, teda štatisticky priemerná žena vraj žije dlhšie ako štatisticky priemerný muž. Ktovie, čím to je? Muž je v tradičnej rodine v postavení živiteľa, preto má na starosti väčšie veci, sleduje strategické ciele. Tým logicky čerpá viac zo svojej energie pre blaho rodiny.

Muž je v manželskom (aj v inom podobnom) vzťahu trvalým darcom. Tak ako medzi krvnými skupinami je jedna jediná, ktorá je všeobecným darcom, tak je vo vzťahu muž - žena, muž tým jediným (aspoň teoreticky) stálym darcom svojich spermií. Aj keď doma vynecháva, aj tak daruje inde... Ženy prijímajú telo pána, a stále sa dožadujú tohto princípu mužského dávania.

Fakt je, že žena niekedy nechá v sebe narásť naše deti, ale to nie je podstatné, veď muž ju aj vtedy živí, aj s jej (niekedy aj svojim) potomkom... Skrátka by sa to dalo uzatvoriť tým, že priemerný muž vydáva zo seba viac energie a preto zomiera o niečo skôr. Ale ktovie, možno sú tu aj iné príčiny.

Musia byť, lebo aj Milan Lasica sa nad tým zamýšľa vo svojej nedávnej bodke. Ani veda si to vraj nevie vysvetliť, ale ja som na to prišiel. Podstata dlhovekosti je v práci. Keď nás v minulosti nútili spievať: "..veď všetko, čo tu človek má, len práca dáva statočná...", ženy asi spievali pozornejšie, preto sa celý život venujú práci.

Prináša im to odmenu v dlhovekosti. Veď si priznajme, žena (priemerná štatistická) tiež chodí do práce, po práci doma varí, upratuje perie, žehlí a podobne. A čo robí muž (priemerný štatistický)? Čaká na obed, na večeru, sleduje šport v TV a popíja svoje pivko...

Keď sa dostaví dôchodkový vek, už je unavený, nudí sa a začína uvažovať, čo so sebou, ale žena nie - ona pokračuje v domácich prácach, ako by sa nič nestalo a preto žije dlhšie...

6 komentárov:

  1. Pekne a pravdivo si to vystihol...:)
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja nič...
    ja sa len usmievam, čo všetko ti chodí po rozume (životné stratégie,darcovstvo,spev, obed, večera, pivko ..:)
    namiešaný koktejl z kúska irónie, kúska cynizmu,veľkej dávky láskavého nadhľadu... :)
    ale tá posledná veta je čistočistá realita...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ima, predpokladám, že tvoj ženský súhlas patrí tiež k tej poslednej vete..

    mia, čo by mi chodilo po rozume, iba myslím, preto som (tu) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aj mne sa to pacilo, je to take ironicko-sarkasticko- pravdivo milucke, asi sa neda nesuhlasit....:-)
    Ozaj a zena Ti dovoli mysliet? Asi ano-preto si tu...:-)
    dajana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dajana, čo je to za otázku, myslenie je predsa to najzákladnejšie, čo charakterizuje človeka :), kto nemyslí, nežije... myslenie nám dal Boh, to nám nikto nemôže vziať.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Životnost spermií je něco jiného než schopnost oplodnění. Spermie třeba ještě žije, ale už není schopná oploddnění vajíčka.

    OdpovedaťOdstrániť