2009/02/06

Malé, neslávne oslavy

Sľúbil som svoje dojmy zo slovenského filmu Malé oslavy za čerstva opísať, tak to robím, aj keď moja inšpirácia nie je príliš veľká.

Začnem tak trochu od veci, predstavte si kino s Dolby Digital Surround - ex akustikou s prázdnymi sedadlami, kde sa do roztiahnutia opony zhromaždilo až 30 divákov.

Hneď k tomu dodám, že vo filme bolo niekoľko zvukových scén, ktoré dali vyniknúť tomuto zázraku, bohužiaľ niektoré boli dosť necitlivo useknuté a zbytočne krátke.

Spočiatku film pôsobí dosť amatérsky a lacno, dej sa rozbieha veľmi pomaly. V tejto fáze som začal pochybovať, či je to naozaj slovenský film, aj keď sa hovorilo po slovensky. Viacej mi pripomínal českú produkciu.

Vcelku bol pre mňa tento film sklamaním, aj keď téma bola brutálne súčasná a ani herecké výkony neboli zlé. Nechýbal ani brutálny sex bez emócii, celkom štyrikrát...

Príbeh nebudem popisovať, v zásade sa zhodujem s recenziou na stránke kinema.sk, ale ak si myslíte, že sa mýlim, tak obetujte dve Eurá a choďte si to pozrieť na vlastné oči. Každá skúsenosť je dobrá.

8 komentárov:

  1. Stačí tvoje odporúčanie. Žiadne obete nebudú :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maroško, našťastie nie som platený slovenskou filmovou distribučnou spoločnosťou, v tejto krízovej dobe je vraj šetrenie na mieste... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marosko: Odporucanie? Myslis tym, aby si sa z kina radsej odporucal? :-) Skor je to take deodporucanie, nieco ako deodorant. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja síce do kina chodím máločo (mne sa kino spája s randením a menej s filmom. :) a po poslednej skúsenosti s pukancami, vravou a smiechom , si radšej počkám na DVD a v pokoji, aj keď oneskorene, si film pozriem doma pohodlne usadená v kresle so šálku horúcej kávy ...
    jasné, že nie všetky filmy sa vydaria, ale napriek tomu mám radosť, že sa slovenský film po tak dlhom ,,zimnom spánku" už trochu rozbehol..
    tvoja negatívna recenzia je brutálne milo a brutálne bez negatívnych emócií povedaná... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Whether you are searching for specialty styling
    products or specific Loreal hair products, you are sure to find what you need.
    As far as medical treatment is concerned, it's often suggested to consult your doctor before any further proceeding. The product should be one that is made for your type of hair, whether it be dry, oily, curly or straight.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. And just as I mentioned above that you simply came across a large number of distinctive types of medicines, but
    still you're in problems. Known by Argentineans as Salta la Linda (Salta the Fair) this bustling city is a fine mix of the old and new, where European café culture and fine colonial architecture interacts daily with a central American flair for art and living; creating an ever-changing personality and identity for this entertaining city which, as of yet, has been little altered by the tourism wave. Company Name: Fayette Chiropractic Center Address: 126 New Hope Road, Fayetteville, Georgia 30214 Contact Telephone Number: (770) 461-2225 Fax Telephone Number: (770) 461-0186 Email: info@fayettechiropractic. Walk ins are always welcome, or patients can obtain same day appointments easily. o - Strike a equilibrium between viewing 2-4 patients per hour.

    Feel free to surf to my page - Neuilly-sur-Seine

    OdpovedaťOdstrániť
  7. These were referred to as Linotype and Intertype machines.
    Some Local News papers/journals/ tabloids/Magazines
    focus on regional happenings and target local audiences/ readers.
    Current newspapers provide different articles
    in the development of the nation. For documentation purposes and additional interest,
    be sure to include the banner including the
    name of the news publication, as well as the date section.
    Thats why Indian Hindi papers are very popular in all corners of India.



    Here is my page click here

    OdpovedaťOdstrániť