2009/03/28

Úplne od veci

Vonku zúri víchrica volebného ošiaľu a vietor roznáša štipľavú papriku. Ktovie, kto ju dopestoval? Mám dojem, že ma to už vôbec nezaujíma, lebo niet lepšej voľby. So zvyšovaním svojich šancí sa obaja aktéri od seba, ale aj odo mňa stále vzďaľujú. Hovorí sa, že podľa peria poznáš vtáka a podľa rečí človeka. Tak je už skoro všetko jasné, lebo reči strácajú úroveň.
Chcel som písať od veci, ktorou sa ešte stále zaoberá veľa aktívnych agitátorov, ale ten úvod mi nejako ušiel. Skrátka, dnes ráno som sa venoval kuchárskemu remeslu. Vlastne to bola taká studená kuchyňa, trochu ma omrzel takmer nemenný štýl a rytmus našich raňajok, tak som sa ujal funkcie na základe hlasu mojich chuťových kalíškov.

Rovnaké suroviny ako obvykle, ale iný postup. Paradajka krájaná na drobno, k tomu paprika rovnako nadrobno, jedna menšia cibuľa, pokrájané kúsky šunkovej salámy a navrch nastrúhaný syr. V závere ochutené čiernym korením, štipkou soli a trochou octu. Chutilo.

Večerná fantázia bola založená na syroch - niva, tavený syr v črievku, drobné kocky tvrdého syra a zbytok bryndze. Všetko dobre premiešané, servírované na veľkom tanieri, po obvode ozdobenom rezancami z výbornej slaniny... Ako príloha čerstvý chlieb, za čo ma asi Gabriel nepochváli...

Zajtra vstanem a budem meškať jednu hodinu... Celý deň v rozhlasových správach pripomínali, že nočné vlaky budú ráno prichádzať s hodinovým meškaním, teda aj ja. Nuž, neviem, kto urobí raňajky...?

5 komentárov:

  1. Dufam, ze aj vdaka hodinovemu meskaniu sa predsa stihnes naranajkovat (teda pravdepodobne mas uz ranajky za sebou, ved je pol dvanastej) a mas pred sebou krany nedelny den.
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásny deň, od rána prší... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no, upršaný deň je trochu náročnejší na vymyslenie si príjemného programu, ale aj taký vie byť niekedy krásny :)
    kedysi bolo mojím snom preležať takýto deň v posteli s dobrou knihou a úplne, ale úplne nič nerobiť, len leňošiť a nudiť sa :)
    volebný ošiaľ úspešne ignorujem, ale tvojim kulinárskym výtvorom dávam K+

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Možno predsa len nájdeš pozitívum pri volebnej urne. Tak ako nové čaro zmeny postupu prípravu raňajkovej maškrty.
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť