2009/04/22

Topánkový príbeh

Na fotke hore je sada mojich vychádzkových topánok, kvôli ktorej sa už začínam považovať za zberateľa topánok. Všetky slúžia rovnakému účelu a všetky sú v prevádzky schopnom stave už štyri roky ako nové...

Začalo to značkou Riecker za cca 2 tis. Sk, potom som zbadal veľmi podobné obutie od inej firmy za 230 Sk. No nekúpiš to? Pomyslel som, že ak vydržia jednu sezónu, bude to stačiť a vydržali. Podobne to dopadlo ešte s ďalšími dvomi značkami s cenou za pár 240 Sk.

Úplná všednosť, ibaže včera som sa zase motal okolo výstavy obuvi a čo nevidím? Výsosť Poľany hory a opachy nezvratných skál? Nie! Úplne podobné topánky do mojej zbierky... Všetky pohodlné, ľahké, no radosť chodiť.

A teraz narýchlo nejakú pointu...
Mám ju, tie najnovšie (sú v strede) stáli v prepočte 140 Sk.



5 komentárov:

  1. Môže sa stať, že aj veľmi lacné topánky vydržia zázračne dlho. Možno je to aj o tom, ako často sú využívané a keď sa v nich chodí po rovnom mestskom teréne, tak sa nemajú ako zničiť.
    Ja mám však s lacnými topánkami zlé skúsenosti, avšak s niektorými drahými taktiež, takže je to jedno... no na Rieker-y nedám dopustiť, tie šijú akoby na mňa, pohodlné a nikdy ma nenatlačili. Môžem v nich behať aj celý deň a nohy nebolia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To o Riekerkách verím, sú naozaj pohodlné a zdá sa že aj trvanlivé, tie moje zatiaľ nemajú chybičku. Ale tie ostatné rovnako, aj keď je to možno neuveriteľné.. :) Poznám ľudí, ktorí by si neznačkové niečo ani neobuli... :)

    Niekedy sa, (u fotoaparátov) hovorí o pomere cena/výkon a iste to platí aj o obutí. Konečne, rozhodujúca je vlastná skúsenosť, tak nech ti ešte dlho slúžia tvoje nohy s topánkami Rieker... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Striedaš ich, tak dlho vydržia. :-)
    Tie lacné, neviem, ale neverila by som im. Možno však predsa len existujú aj výnimky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no, nekupis to?
    :)
    pokial ta ,,neohryzu" a bude sa ti v nich dobre a pohodlne sliapat po maticke zemi, tak ,,ima problema"... :) a bol to dobry kup...
    znacky topanok ,podobne ako znacky odevov mi nic nehovoria..mne sa veci jednoducho musia pacit...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to fakt sa dajú kúpiť také lacné topánky? Kto ich vyrába? A sú aj naozaj pohodlné? Žasnem

    OdpovedaťOdstrániť