2009/05/23

Život nás učí

Potreboval som narýchlo umyť auto, tak som zašiel do samoobslužnej autoumyvárky na mincový automat. Platí sa pol eurom, prvý mi pustil vodu asi na 20 sekúnd a mala to byť minúta. Druhý ešte kratšie. Na tretiu a štvrtú mincu som skúsil šampón, ale ten ani necekol. Už som tušil, že z tohto "lacného" umývanie nič nebude.

Zašiel som reklamovať do kancelárie zlodejstvo automatu. Po dvoch telefonátoch mi slečna usmievavá oznámila, že mám počkať kým príde technik, lebo je v meste a príde asi za 15 minút. Nevydržal som čakať ani 10 minút, ušiel som so stratou 2 € do najbližšej automatickej umyvárne, kde som zaplatil za kompletné umytie 10 €, teda spolu ma to umývanie stálo 12.

Poučenie: Do zlodejskej samoobslužnej umývačky už nikdy viac...

Cestou domov som zašiel do supermarketu, mal som domov priniesť šalát k obedu. Chcel som kúpiť aj zopár lacných rožkov, ale pri zásobníku stál starší pán so šedinami a neohrozene strkal svoju prednú končatinu hlboko do kopy rožkov holými rukami preberal a obchytkával tučné rožky do nekonečna. Zrazu mi zašla chuť na čerstvé pečivo.

Poučenie: Vyšší vek a šediny nie sú zárukou múdrosti a ohľaduplnosti...

3 komentáre:

  1. takže kompletné umytie auta stojí 10 evríkov !
    S touto zásadnou informáciou musím doma čo najskôr oboznámiť najvyššieho predstaviteľa našej malej komunity a v dohľadnej dobe si kúpim ,,prasiatko"... :))

    *
    smutný je fakt, že akt obchytkávania rožkov holými (asi nie práve na čerstvo umytými) rukami je na dennom poriadku... ešteže to nevidíme pri každom nákupe, lebo by sme asi nikdy nepoznali chuť teplých čerstvých rožkov.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mia - Akoze co oci nevidia, to srdce neboli? :-)
    Ale realne vzate, je to dost problem. Ked si vezmes sacok na ruku pre vyber, minies v podstate dva jednorazove sacky. Odpadu je viac. Tak co s tym?

    OdpovedaťOdstrániť