2009/06/21

Zvláštny deň

Zvláštna nedeľa, niečo je vo vzduchu a nemyslím tým vôňu bravčových plátkov na zelenine, ktorá sa šíri všetkými smermi z kuchyne, ale fakt, že suseda začala klepať bravčové rezne až o štvrť na dvanásť, teda skoro o hodinu neskôr ako zvyčajne v nedeľu, ale o to hlasnejšie.

Keď sme u nej, včera som ju stretol vo výťahu, bola náramne unavená z práce. Pracuje totiž v domove dôchodcov, tak som sa jej spýtal, ako sa tam majú... Odpovedala, že by sa tam nechcela dostať, radšej skoro zomrieť. Asi jej chýba perspektívne myslenie o svetlých zajtrajškoch, alebo má pravdu.

Mne sa dnes ráno vstávalo celkom v pohode, lebo včera odpoludnia som si pospal pri nejakom akčnom filme v TV a tak som si "nadspal" polovicu noci vopred. To televízne spanie bolo rovnako zvláštne, sníval sa mi sen a v tom sne som pokračoval v začatom filmovom príbehu, až kým som sa nezobudil.

S prekvapením som zistil, že akčný film už dávno skončil a ja som v skutočnosti spal s romantickou komédiou... Je to sranda, na čo človek príde, keď sa dobre vyspí. Včera som tak prišiel na zaujímavý poznatok, že sny stačí iniciovať a potom už idú zotrvačnosťou až do konca podľa rovnakej šablóny.

A ešte jeden zvláštny poznatok: na moje sny nemá zmena TV programu absolútne žiaden vplyv...

4 komentáre:

  1. domov dôchodcov je vážna téma a nedá sa paušalizovať tvrdenie, že radšej zomrieť, ako sa tam dostať, i keď dotyčná suseda ako tamojšia zamestnankyňa iste vie, čo vraví. V ,,akademickej rovine" (na rozdiel od reality)sa veľmi ľahko vynášajú kategorické rozhodnutia.. :)
    *
    ale zaujímavé sú tvoje snové zistenia, len mi nie je jasné, či sa jedná len o inicializovanie sna a on sa bude snívať, alebo sa dá inicializovať aj téma, ktorú by som rada snívala.. :)

    poraď.......... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. s témou do sna, to neporadím, nemám takú skúsenosť...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A čo to visí vo vzduchu?
    :-)

    Spať s TV komédiou je originálny nápad...

    Možno suseda tiež dlho pozerala televíziu (a nezaspala), tak to dobehla v nedeľu...
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. siliah, čo visí na strome, to by sa dalo pomenovať, čo visí (viselo) vo vzduchu, ktovie... asi zmena počasia. :)

    OdpovedaťOdstrániť