2009/07/01

Nový Firefox

Každá nová verzia Firefoxu ma niekoľko dní vytáča, lebo nikdy neboli súčasne aktualizované aj pre mňa dôležité doplnky. Tentokrát to trvalo iba krátko a už ich mám komplet. Zdá sa, že je to malichernosť, ale keď má človek zaužívaný nejaký stereotyp a má sa ho na pár dní vzdať, je to skoro nemožné.

Bolo už aj tak, že som sa načas vrátil k starej verzii, ale tentokrát to vyšlo takmer dokonale. Stačilo sa na patričnom mieste posťažovať a obratom som mal komplet aktualizované všetky doplnky :) Išlo hlavne o "Tab Mix Plus" a "ScrapBook". Bez toho prvého je moje surfovanie obrátené naruby a druhý doplnok už dlho používam na vytváranie archívnej zálohy mojich blogov.

Moja vďaka teda smeruje na to patričné miesto skorého vyhľadania týchto dôležitých doplnkov. Keď som u toho, tak z môjho sortimentu prezradím ešte samozrejmé "Adblock Plus". Záhadné "CS Lite" a "External IP" ani neviem načo mám. Ďalej používam bezpečnostné "Flashblock" a "NoScript".

Občas si odkladám fotografiu stránky na neskoršie prečítanie pomocou "Page Saver". "Read it Later" a "Save Complete" na podobný účel skúšam a porovnávam. No a môj osvedčený "ScrapBook" už dlhodobo používam na archivovanie blogov a iných zaujímavostí z netu. Ako som už povedal "TabMix Plus" je mojou pomôckou hlavne pri čítaní zaujímavých blogov, napríklad: (ale o tom vari nabudúce)...

4 komentáre:

  1. Tak toto je pre mňa zložité pole.
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Silvia, Pole neorané, tak ho treba zorať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam rád Google Chrome. A ešte Safari. Ale Firefox sa dá zase úžasne prispôsobiť. Chrome - v jednoduchosti je krása. Každý máme svojho favorita.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. i ja už mám novú 3.5-ku aj s farebným dizajnom podľa vlastných predstáv...
    Save Complet používam pri ukladaní si kompletných zaujímavých stránok, ale o scrapbooku som nepočula (asi preto, že nemám blog a nemusím si robiť jeho zálohy :)
    Nový FF je fajn, hlavne pre nové (pre mňa) zaujímavé funkcie..

    OdpovedaťOdstrániť