Stránky

29 septembra 2009

Uhorkovo-papriková výnimočnosť

Každý deň sa stane niečo výnimočné a úžasné.

Napríklad dnes, vzal som šalátovú uhorku, priadne som ju umyl a odrezal oba konce. Potom som ju nakrájal na kocky o hrane približne 1 cm. Vzal som aj 5 našich paprík, umyl som ich, odrezal z každej vrchol a narezal som z nich pozdĺžne pláty tak, aby na tých žilovitých ostalo aj kúsok zo štipľavých žíl.

Papriku som potom tiež nakrájal na centimetrové štvorčeky. Všetko som to dal do šalátovej misy. Rajčiny som nevzal úmyselne, lebo už nám ostalo len pár kúskov našich ekologických a s nimi by to bolo niečo iné.

Navrch som nalial tri kávové lyžičky octu, väčšiu štipku soli a maličkú štipku cukru (dôležité je na štipkovanie použiť prsty). Nakoniec som pridal 3/4 pravého smotanového jogurtu (žiadnu nízkokalorickú náhradu, lebo pri jedle sa nesmú robiť žiadne kompromisy) a poriadne som to premiešal. Zbytok jogurtu bola moja priama odmena za prípravu výborného šalátu.

Ochutnávka dopadla výnimočne dobre.

5 komentárov:

  1. "žiadnu nízkokalorickú náhradu" tak to má byť! Tiež nepoužívam 0,00001% jogurt. Chuť neoklameš.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gabriel, tak hovorí správny gurmán...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super šalát..a skúsil si Šopský šalát? Ten je podobný a veľmi chutný...Tak dobrú chuť!
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Šopský pamätám.. ten je aj s rajčinami a s kúskami syra...

    OdpovedaťOdstrániť