2009/11/11

Vúcka, kraj, alebo župa?

Nemám čas, som strašne zaneprázdnený, lebo čítam knihu. Ešte stále nie som v stave prezradiť názov, ani autora, mám za sebou iba jednu štvrtinu, tak by to bolo príliš skoro. Na strane 84 ma však zaujal citovaný výrok svätého Bernarda, ktorý má hĺbku, tak ho tu odcitujem aj ja. Svätý Bernardín si položil otázku "Čo je Boh?" a sám na ňu aj odpovedal: On je dĺžka, šírka, výška a hĺbka.

Okrem čítania mám aj iné povinnosti, hoc aj také dobrovoľné, ako teraz keď práve pečiem oškvarkové pagáče. Mám na ne veľkú chuť, cesto som vypráskal a poviem vám, že pre ľudí postihnutých počítačovou myšou, je ručné miesenie cesta výborným tréningom. Cesto teraz chvíľu odpočíva a ja som si odskočil sem na kúsok relaxu.

V minulých dňoch som mal znovu príležitosť sledovať ľudí v čakárni u lekára. A keby len ľudí, ale musel som vnímať aj doktorov a sestry... Sestričky by mali byť v zásade milé osoby, najlepšie mladé a blonďaté. Včera som bol svedkom generačného stretu dvoch sestier a vyzeralo to tak, že sa pustia aj do vlasov.

Jedna pani, už bývalá sestrička sa domáhala pozornosti sestry, ktorá vyšla medzi pacientov v čakárni. Sestrička v službe ju rázne uzemnila a poslala do patričných medzí na úroveň ostatných čakajúcich. Tej staršej, v úlohe pacientky, nebolo viac treba, zvýšila hlas a opakovaná paľba sa chvíľu niesla čakárňou... Skončilo to tým, že pacientka sa bude sťažovať na vyšších miestach. Veď uvidíme! a buchla dvermi za sebou.

Načriem aj do iného súdka s kapustou - ani som sa nenazdal a už sú tu zase voľby. Žiadna veľká volebná kampaň, bilbordy si nevšímam, tak sa to ku mne priblížilo nejako plazivo. Nie že by som mal problém s voľbou, to nie, ale pravdu povediac tam nemám žiadnych mojich politických obľúbencov a nemám ich nielen tam. Navyše tá názvoslovná schizofrénia, kraj, župa, VÚC sa mi tiež nepáči.

K voľbám pôjdem aj tak, mám na to občianske právo, aspoň zatiaľ, kým kalení demokrati nevymyslia niečo iné. Svoje volebné právo využijem aj za cenu zmeny môjho osobného víkendového plánu. Pred vzdialenejšími veľkými voľbami ma zaujali špekulácie o možnom spojení Sulíkovej a Bugárovej strany. Je to zaujímavá myšlienka, len by som si netrúfol odhadnúť dopady takého spojenia.

No, ale stačilo politiky, idem sa pozrieť do trúby na pagáče...

8 komentárov:

  1. Mnam...tie oskvarkove pagace by sme si aj my dali...aj aj dobru kyslu kapustu...ved vitaminy teraz treba jest...:)...neposles nam na ochutnavku? Pekny vecer.
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takéto generačné strety vo všeobecnosti bývajú časté i v ,,mojej vidieckej" čakárni...
    Iba mi nie je jasné, či sa bývalá sestra domáhala pozornosti novej sestry ako pacient alebo ako samozvaný protežant z titulu ,,bývalej sestry". V tom prvom prípade má právo sťažovať sa, v tom druhom prípade je to zjavne urazená ješitnosť..
    I ja ako úradníčka, pokiaľ idem na iný úrad, som tiež len ,,obyčajnou stránkou".. :)
    *
    ešte som neraňajkovala a pri zmienke o tých pagáčikoch sa mi zbiehajú sliny.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. rehuňam sa a neviem prečo, ale stále na tejto vete:
    Nemám čas, som strašne zaneprázdnený, lebo čítam knihu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A ja sa usmievam aj nad tým vyplieskaním cesta. :-) Musím však povedať, že tie oškvarkové pagáče - ak ich naozaj pečieš sám... klobúk dolu!
    No a voľby? Škoda, že nie som doma. Išla by som, pretože je to v našom kraji (teda pokiaľ ide o kandidátov)dosť pomiešané a obávam sa tej horlivosti z nového medu pod fúzami. Myslím, že skúsenosť a odborná zdatnosť,napriek chybám a inej politickej orientácii než je tá mnou (zatiaľ)preferovaná, by mala zostať ešte jedno volebné obdobie. A potom sa uvidí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mia, vidím, že maškrty sú divácky príťažlivejšie ako hlboké múdrosti...

    germa, smiech je zdravý :) a pritom je to tak jednoduchá pravdivá veta.....

    Silvia, vidím to podobne ako ty. Myslím tú reg. politiku. To cesto nie je žiaden kumšt..... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. "ľudí postihnutých počítačovou myšou" si musím zapamätať :))
    mohla by som si aspoň k tým pagáčom pričuchnúť?
    a voľby...nuž tak u nás zase máme referendum,
    že či minarety áno alebo nie...ťažká téma :/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pri pagáčikoch nešetriť oškvarkami ! :-))).
    A na raňajky nepoznám nič lepšie. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Rosa, naozaj šalamúnska téma referenda. Stavba ako stavba, ja by som sa držal územného plánu :)

    Gabriel, moja reč... ako by som sa držal tvojej rady, dal som tam o 40 gramov viac, ako udával predpis, čo mi moja 1/2 vyčítala :)

    OdpovedaťOdstrániť