2009/11/19

Život nad spomienkami

Dá sa povedať, že dosť bolo politiky? Nedá, je všade okolo nás. Aj v našej obývačke práve kraľuje Hríb. Máme tri televízory, rôzne staré, ale Lampa ide len na tom najnovšom. Jeden z tých starších je farebný, vyrobený v Česku, ten najstarší je z Rumunska, čiernobiely. Je veľmi zachovalý, svojho času sme ho kúpili ako dočasnú náhradu za pokazený Rubín-Tesla, ktorý odišiel týždeň pred revolúciou. Oba však majú nedostatočný kanálový rozsah na dnešné pomery káblovej televízie.

Náhodou, práve v tom istom čase ako nám odišiel Rubín, som prestal konzumovať hríby. Nie že by som zberačom neveril, príležitostne sa zúčastňujem na zbere aj ja, ale dobrovoľne som sa vzdal tej pochúťky, aby v prípade potreby bol vždy niekto, kto poskytne prvú pomoc... :) Nikdy sa nič také nestalo, ale bral som to ako prospešnú abstinenciu. Od istého času konzumujem virtuálneho Hríba, ale témy si starostlivo vyberám, to sme nakoniec očakávali aj od nežnej, že nám prinesie pluralitu názorov a slobodnú voľbu (aj TV programu).

Dnes, keď nie som v centre diania (v obývačke), sám sa zamýšľam nad mojimi spomienkami z tých čias. Sú tam kde majú byť, raz ich odtiaľ možno vytiahnem, ani to nemusí byť okrúhly dátum, len tak pre potešenie... Nemyslím si, že politici klamú, len niekedy to vypáli úplne naopak, a stalo sa to aj Václavovi Havlovi v jeho prejave z roku 1989. Nechcem citovať, ale kto má záujem, pozrie sa sem. Tak je to, mali sme ideály, dnes máme život.

Dnes naposled...

3 komentáre:

  1. dnes máme život (mali a máme ho stále)...
    a máme aj svoje ideály (tak, ako sme ich mali stále)...
    lebo dejiny dokazujú, že človek je tvor nepoučiteľný.. či vo sfére politickej, spoločenskej, súkromnej i tej najosobnejšej intímnej...
    ani v jednej sfére človeka jeho vlastné ideály neopustia, nanajvýš ak sa trochu modifikujú.. :)
    *
    zaujímavá bezhríbová abstinencia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. určite, život prináša komplex pocitov a bez zmien by to nebol ON. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A ešte dodám, nevzdal som sa hlivy ústricovej :)

    OdpovedaťOdstrániť