2009/12/02

Vianoce nebudú...

Ani dnes nemám žiadne pozitívne správy. Posúďte sami, bol som v niekoľkých obchodoch a všade bolo niečo depresívne.

Drogéria, ktorá robí veľký výpredaj, lebo predajňu rušia. Predavačka sama, napriek 40% zľavám, absolútne bez úsmevu, nereaguje ani na vtipné podnety pri skúšaní vôní, ani po nákupe tovaru za 30 € sa neusmeje, pri odchode neodzdraví. Chápem ju, obchod sa ruší, je jej z toho smutno, možno má obavu o svoju ďalšiu existenciu.

Obchod s bielou a čiernou technikou, veľké priestory, dvaja zákazníci a 5 predavačov, ktorí spolu komunikujú po maďarsky. Spýtal som sa, či hovoria aj po slovensky, že áno a oslovený predavač sa usmial, ochotne mi poskytol požadované informácie a dohodli sme sa, že nákup odložím na zajtra. Hádam výnimka z dnešného pravidla.

Železiarstvo, vybral som si madlo, ale pri pokladni som si to rozmyslel, že si zoberiem väčšie. Predavačka to už mala nablokované, ale predsa išla pre to druhé, aj keď trochu neochotne. Doplatil som a s kasou si to vybavila bez mojej asistencie. Žiaden problém, iba sa mi nepodarilo primäť ju k úsmevu.

V inom železiarstve, predavač typu smutný muž. Poznám ho, vždy sa usmieval, dnes dokonale vážne smutný, ktovie prečo? Ani môj nákup za 60 centov ho nepriviedol k úsmevu, iba pozdrav na odchode opätoval.

Papiernictvo, nákup vianočných drobností za pár €, mladá pokladníčka so sympaticky vyplneným výstrihom, lenže chyba lávky, bez úsmevu. Na môj pozdrav pri odchode nereaguje... Asi nie som jej typ, alebo že by to bolo počasím?

Obávam sa, že tieto Vianoce nebudú veselé...

8 komentárov:

  1. Dovolím si oponovať: z predvianočných televíznych reklám vyplýva, že Vianoce budú veľmi, veľmi veselé a radostné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavé postrehy. :-)
    Myslíš, že Vianoce robia úsmevy predavačov? (To by sme si ich veru neužili...)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mal si vlastne celkom pútavý deň, lebo však i postrehy vážne vedia byť pútavé...
    *
    vianoce budú... a určite budú aj fajn, lebo budú také, aké si ich sami pripravíme... a keďže človek má seba samého veľmi rád, bude preto konať tak, aby mu bolo dobre... aj cez Vianoce.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...ale budú a presne také, aké si urobíme...mňa už len vidina smogu na Slovensku a autami preplnená Bratislava napĺňa blahom...moje slečny sa tešia že budú aj s dedkom...a bude super zemiakový šalát a trubičky a vianočné oplátky s medom a posypané orechami...pohoda pri vianočnom stromčeku a vôňa ihličia a to že sme zase raz všetci spolu je absolútna pohoda a krása...tak prajem aj tebe, aby si si ich vychutnal s úsmevom na perách. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bohdan, s tým by som aj súhlasil, ale pri počúvaní niektorých často opakovaných "vtipných" reklám (je známe, že už 2x opakovaný vtip nie je vtipom:)... tak neviem, aj v televíznych reklamách je za úsmevmi citeľne badať krízu tvorivosti.
    :)
    silviah, Úsmevy robia každý
    deň (krajším)
    :)
    mia, vieš ako na to, aby boli Vianoce (krajšie) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Rosa, ďakujem za pekné želanie, sa istotne budem snažiť... sľubujem, :) aby to bolo čo najpríjemnejšie.

    Štedrovečerný stôl si tak pútavo opísala, že práve v tejto chvíli som sa začal tešiť na tieto pekné Vianoce. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tohtoročné Predvianoce sú tiež netypické - sneh a mráz nikde (niežeby mi to prekážalo), takže ani Vianoce nemajú šancu byť typické.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. haston, meteorológovia, nám sneh veľmi nesľubujú, ale mráz by vraj na Vianoce mal prísť... alebo, že by mysleli na deda Mráza??

    OdpovedaťOdstrániť