2009/12/21

Zhoda

Pri cestách autom som obvykle počúval komerčné rádiá. Stávalo sa mi, že som prešiel všetky voľby a nič vhodné som nenašiel. Od istého času som zakotvil na Slovenskom rozhlase a odvtedy veľmi zriedkavo prepínam inde. Rozmýšľal som nad tým, čo to znamená, či sa zmenil môj vkus, alebo to rádio Slovensko je tak dobré?

Som presvedčený, že s mojim vkusom je všetko v najlepšom poriadku, to rádio je naozaj dobré. Zaujímavé informácie podávajú bez vlastného zaujatia, so snahou o nestrannosť. Výber hudby je robený s citom, striedajú rôzne žánre, tak ako sa logicky mení nálada poslucháča pri dlhých cestách. Hudbu striedajú zaujímavé diskusie, samozrejmosťou je kvalitný dopravný servis, proste je to u mňa jednotka v éteri.

Od dnešného večera máme na Slovenský rozhlas takýto názor najmenej dvaja, ale ja verím, že väčšina poslucháčov. Dnes večer som sledoval reláciu "Krásný ztráty" na ČT, kde sa Ivan Mikloš vyjadril podobne ako ja. Niekoľko rokov vraj počúval komerčné rádiá, až si raz naladil Slovenský rozhlas a s údivom zistil, že je to naše najlepšie rádio.

4 komentáre:

  1. Ja som od Slovenského rozhlasu nikdy neodišiel, hoci som krátkodobo skúšal aj niečo iné. Slovenský rozhlas bol a je najlepší (má viac staníc: Slovensko, Regina, Devín), a to napriek tomu, že v posledných rokoch jeho úroveň poklesla!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nuž ja nie som príliš verná jednému rádiu... dosť ich striedam podľa svojej momentálnej nálady i podľa okolností, za akých rádio počúvam.. :)
    V aute pri každodennej ceste do a zo zamestnania je to košické rádio s jeho aktualitami a dopravnými správami, na dlhšej ceste sa strieda SR a Jemné, ale najčastejšie doma v kuchyni, keď len potrebujem mať zvukovú a hudobnú kulisu, vyhráva mi Expres :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mia, Bohdan, v kuchyni u nás je to jednoznačne SRo, hlavne o 12:00 je to už súčasť obedovania a potom ešte zvyčajne diskusné fórum. Iba Hrabko mi tam príliš nesedí, ako sa snaží napodobňovať "veľké" vzory z komerčných TV. Na krátkych cestách v okolí Košíc je iste najlepšie košické rádio, ale na dlhšie štreky je problém vydržať pri jednom, to sa dá len s rádiom Slovensko (alternatíva pre klasiku - Devín) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rádio počúvam len v aute. Keď som na Slovensku, vždy ladím SRO. Najmä hovorené slovo je dobré.

    OdpovedaťOdstrániť