Stránky

10 júna 2010

Som majster

Dnes iba pár slov...

Už pol roka pečiem chlieb v domácej pekárničke, pridŕžam sa receptov. Dnes som bol lenivý a nehľadal som žiaden recept, prvýkrát som dávkoval suroviny od oka, ale s citom. Vodu, mlieko, jogurt, múku soľ, ocot a droždie. Pre zlepšenie chuti rascu a ľanové semienka počas miesenia. Výsledkom je najkrajší a najchutnejší chlieb, aký som kedy upiekol.
Dnes som zložil tovarišské skúšky na domáceho majstra pekára.

6 komentárov:

  1. gratulujem... !
    vyzerá naozaj skvostne a nepochybujem, že tak skvostne aj chutí... :)

    pozvi Gabriela na "koštovku".. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No jednoducho, nemá chybu! Už len k tomu skutočné maslo a plátok voňavej paradajky zo záhrady.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máte pravdu, toto je môj veľký úspech :) Rajčiny ešte vlastné nemám, ale už mám vlastnú papriku, takú naozajstnú a štipľavú. Maslo ručne balené sa rýchlo minulo, naplánujem cestu do tesca. No a na vrch po chlebe si dám mladý hrášok...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nadherny chlebik...az sem citim jeho vonu...:)
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  5. A vlastne papriky - to je tiez uspech a este k tomu patricne stiplave...:)
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tiež si pekávam chlebík (občas) v pekárničke, ale spravidla takto nevyzerá.

    OdpovedaťOdstrániť