2010/09/11

Zvláštna sobota

Začalo to už v piatok, keď som zašiel do svojej pomarančovej ústredne, aby som niečo urobil s expirovanou zmluvou na mobilné telefonovanie. V poslednom roku som málo vyvolával, tak mi bohate stačilo 50 minút na mesiac. Platil som za to približne 12 € a málokedy som to prekročil.

Slečna Betka Orangeová, tá s veľkým oblúkovitým podpisom, ma oboznámila s mojimi najvýhodnejšími paušálmi bez nového telefónu (môj starý je ešte jarý)... Neuveriteľné je, že najvýhodnejší paušál pre mňa (ako z TV reklamy) je zase ten 50 minútový do všetkých sietí. Čo je ešte neuveriteľnejšie a z čoho sa ešte dodnes neviem spamätať je fakt, že odteraz ma to isté množstvo hovorov bude stáť takmer presne o polovicu menej.

Kam to len tento mobilný svet speje? 

Sobota je u nás trhovým dňom, kedy je možné okrem nákupov stretnúť aj niekoľko starých známych. Tak to bolo aj dnes. Nakúpil som čiernu reďkev - zdravú to zeleninu, ktorej liečivé účinky uznáva aj moderná medicína. Podporuje tvorbu žlče a rozpúšťa drobné žlčové kamienky. Ešte by mohla aj tie druhé... Reďkev je vraj vhodná aj pri redukčnej diéte a čo je hlavné, je chutná.

Nakúpil som aj menej zdravé pochúťky, jaterničku a žobrácku kašu... Nie že by som chodil po žobraní, ale táto kombinácia, pekne opražená mi náramne chutí s čerstvým chlebom a pripomína mi dávne časy. Zabudol som však nakúpiť ovocie a to bolo kameňom úrazu hneď ako som prišiel domov. Padla mi na hlavu záludná ženina otázka: "A slivky si kúpil?" Nuž veru nekúpil, keď mi ráno nepovedala, že chce robiť slivkové gule. A mohli byť výborné...

Ešte to nestačí na zvláštnu sobotu? Tak pridám už len správu o tom, že suseda robila nedeľné rezne výnimočne už dnes... Ibaže trochu netradične ich klepala až o trinástej hodine.

3 komentáre:

  1. Dobrý piatok, zvláštna sobota a príjemný úsmevný článok... :)
    Niečo podobné sa udialo aj môjmu synovi (platil cca 30€), keď mu vypršal paušál. Ibaže jemu ponúkli opäť to isté a v tej istej cene. Až v momente, keď sa rozhodol, že prejde ku ,,fér,, konkurencii, Okamžite, ako im došla žiadosť o prenesenie čísla, ho kontaktovali s ponukou, do bodky takou výhodnou, ako mu ponúkla konkurencia, bez viazanosti a s prídavkom internetu zadarmo, len aby ostal ich zákazníkom. Aj tak prešiel :)
    . . .
    a čo bolo namiesto slivkových gulí, ak sa smiem opýtať?

    :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čo bolo na obed? to sa pýtaš teraz, keď som už po večeri? :) Čo sa týka "pomaranča", tiež som mal zajačie úmysly, ale zatiaľ som si ich nechal v zálohe.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm...
    čo bolo na obed som sa opýtala o 16,13, môžem ja vari za to, že mi odpovedáš až po večeri...? :))
    a propó...čo teda bolo namiesto tých chutných slivkových gulí ? :)

    peknú nedeľu. . . :)

    *mia*

    OdpovedaťOdstrániť