2010/10/18

Záhrada a PUK?

Dnes sa mi urodil akčný deň. Znamená to asi toľko, že od obeda (dovtedy bolo lážo-plážo) som v jednom kole, najprv na štyroch kolesách potom s rýľom a motykou. Je sezóna a v našej záhrade už bol najvyšší čas nahradiť chýbajúce ovocie. Tak sme sa vybrali  do neďalekej škôlky (24 km) nakúpiť hrušku, čerešňu a broskyňu. Ako náhradu za staré dožité ríbezle sme kúpili aj dva ríbezľové stromčeky a tiež dva stromčekové egreše. Dohromady sedem jám, ako Egyptských rán...

Vďaka vlastnej navigačnej chybe (chcel som ísť domov inou trasou) som urobil okruh takmer sto km, namiesto 50... S rýľom mám už nejakú prax, tak mi to išlo od ruky, ale jedno s druhým, zabralo nám to skoro dve hodiny, kým sme všetko dali do poriadku. Ono je treba pod stromky nasypať kompost, zavlažiť, zaraziť kôl, pekne to utriasť a pritlačiť a spodnú časť obaliť tak, aby sa ku mladej kôre nedostali zajace a iná zver, ktorá máva v zime hody v našich záhradách.

PUK má spojitosť so sobotnou návštevou divadla. Aj keby ma neupozornili, aj tak by som si vypol na začiatku mobil. Problém nastal po predstavení, keď som chcel znovu oživiť moje dve SIM karty. Mám dve, lebo som zapísaný u dvoch telekomunikačných spoločností. S tou základnou, od Orange som sa rýchlo vysporiadal, mám na nej "ľahký" PIN. Outú nedajbože uhádnuť poradie čísel, tak dávno som ho už nevypínal.

Tie štyri číselká mi chodili stále po rozume, ale trikrát v zlom poradí, až som musel vytiahnuť zablokovanú kartu.  To bolo v sobotu. Celú nedeľu som hľadal PUK, teda robil som poriadok vo svojich veciach. V šuplíkoch, na pracovnom stole, v troch skrinkách, kde je zvyčajne môj vlastný neporiadok. Mám rád takéto príhody, lebo ma jednoznačne prinútia urobiť si poriadok, spojený s triedením a vyhadzovaním nepotrebných papierov. Niekedy je to zaujímavé...

Mal som "šťastie", že som PUK nenachádzal až do posledného  možného miesta. Nakoniec, celkom na konci som ho predsa objavil. Ako poslednú vec som vzal do rúk starú peňaženku s kopou starých účteniek, neviem na čo a v jednej skrytej priehradke bola strčená plastová kartička s PUK-om. Heureka! Akcia mala dvojaký účinok, alebo ako sa teraz hovorí - "dva v jednom" - aj vlk je sýty, aj koza celá, aj PUK sa našiel, aj som si urobil poriadok v papieroch. 

6 komentárov:

  1. :-)
    Takže jednoznačne plus pocity.
    Oplatí sa občas niečo pokaziť. Oprava stojí za to. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Poriadok musí byť :)
    A práca v záhrade? Fajn!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Slovo a či skratka PUK mi pripomenulo môj asi tak pred desiatimi rokmi prvý dotyk s mobilným telefónom.. :)Bol to môj prvý mobil - malý Trium Mars a keď som ho držala v dlani a študovala manuál, doslova som pozerala ako puk.. :).
    *
    Asi sa vydám aj ja hľadať svoj PUK, lebo nemám ani tušenie, kde by mohol byť... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Silvia, všetko na svete je v čase a čas pozná iba plus :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. JM, stará mama hovorievala, že "Ordnung ist Ordnung".. aj v záhrade. Tento rok bola slabá úroda, ale s jesenným poriadkom sa nám nezvyčajne darí...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mia, nájdi PUK a získaš prémiu... (môžeš zabudnúť na PIN) :) čo si to mala za mobil, to som nikdy nepočul. Ja som začínal s darovanou Nokiou 5110 a ešte žije.

    OdpovedaťOdstrániť