2010/11/27

Zásady bez zásad

Mojou hlavnou zásadou pri blogovaní je, nedržať sa žiadnych nemenných zásad. Je to podobné ako v živote, keď som za volantom, nemôžem si myslieť, že auto je najdôležitejšie, lebo keď na ňom zamknem dvere, už som chodec. Tak som dnes v meste chodil po drobných nákupoch, všade plno áut, parkovacie miesta obsadené na 101% a ja som sa pohodlne votrel kamkoľvek, aj so svojim bicyklom.

Nejaký starší pán, tiež s bicyklom, sa posťažoval, že vari tie ulice budeme musieť rozšíriť kvôli otravným autám a čakal, že sa vyjadrím. Chvíľu som nerozhodne uvažoval čo som, či chodec, cyklista, alebo šofér? Priamej odpovedi som sa vyhol, asi som jeden v rôznych podobách (som všetkým, čím som chcel byť a čím ma osud poveril). Budem si musieť pre budúcnosť modifikovať odpovede na všetky funkčné prípady osobitne.
V žiadnom prípade však nechcem nadávať a sťažovať sa na šoférov, cyklistov, alebo na chodcov. Božechráň, bolo by to, ako by som sa sťažoval sám na seba. V tejto chvíli nechcem ostať bez auta, ale vedel by som si predstaviť tú situáciu - cestovať verejnou dopravou a byť vždy pripravený čakať. Už raz som na tom bol podobne a celkom som to zvládal v pohode. Chce to len iné plánovanie, iné ciele a iné smerovanie financií. 

Dnes je sobota, carija-juchacha, ten posledný deň... Volebné guláše sú vylízané, nasledovať bude umývanie riadu a upratovanie. Zásada, že najprv práca - potom pláca, je pri voľbách postavená na hlavu - najprv guláš, potom sa modli a pracuj.

2 komentáre:

  1. cestovať verejnou dopravou je niekedy príjemné, ak to berieme ako skvelú príležitosť nesedieť/nestáť len tak apaticky a čakať, kým dôjdeme do cieľa, ale porozhliadnuť sa okolo seba a zrazu uvidieť ĽUDÍ... :)
    veľakrát je tak človek celkom príjemne sám v dave a môže nerušene pozorovať (čo/koho len chce.. :), ak ho pozorovanie ľudských tvárí i reakcií zaujíma a baví...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Cestovať autom je celkom príjemné, ale v MHD sa iste chovajú špecificky. Poznám to z každodenného cestovania do práce, ako by sa ráno schádzala rodina. :)

    OdpovedaťOdstrániť