2011/01/13

Zmrzlina

Začnem hneď skraja... Práve počúvam debatu (diskusiu?) Hrabka s jedným starým "politológom" a s jedným mladým o financovaní politických strán. Ja by som k tomu navrhol, aby strany boli povinné zverejniť (na internete) svoje kompletné účtovníctvo. Veď nejde o podnikanie, ani o biznis (hádam). To je všetko, čo som k tomu chcel povedať.

K Palinovej a Giffordsovej nemám čo dodať, to už zdanlivo doznieva. Tá ich súvislosť sa v médiách málo zdôrazňuje. Podobnosť s niektorými vyjadreniami diskutérov (aj zopár autorov) na blogoch pred poslednými (ostatnými) našimi slobodnými voľbami sa priam núka.

Novinka z dnešného spravodajstva je z Haiti. Nie, ešte tam nie je všetko O.K., ale americkí biológovia tam prišli na prevratný objav - objavili šesť druhov kriticky ohrozených žiab. Zdá sa, že problém žiab na Haiti sa dostal na cestu úspešného riešenia...

Laco znovu bloguje a nemá záujem umelo vytvárať diskusie pod svojim blogom (aj sa mu darí). Nechce byť kontroverzný. Stačí, keď zacituje niektoré pasáže z MF Dnes o pevnosti českej koruny. Komentáre tam nemá žiadne (doteraz), veď o dobrých správach netreba diskutovať... To ma teší (aspoň to).


Motto na záver:  
"Většina lidí nemluví, pouze citují. Skoro všechno, co říkají, bychom klidně mohli dát do uvozovek; je to totiž dávno zděděno, nezrozeno v okamžiku svého užití. Citáty, toť zmrzlina pro každou příležitost.”
(Ch.Morgenstern)

2 komentáre:

  1. K uctovnictvu politickych stran. Je to taka otvorena myslienka, ze je az super-utopicka. I keby sme boli idealisti a Slovensko krajinou poctivych politikov, stale je tu podla mna problem politickeho boja. Boja idei. Kazdy chce svoje idey presadit a na to pouziva okrem ineho aj financne a ludske zdroje. Pokial niekto vie, ako politicke strany mozu fungovat (a politicke strany to asi vediet budu), tak z uctovnictva inej politickej strany pomerne lahko vycita jej strategiu. A teda aj v danom idealisticko-nerealnom pripade by politici mali byt v zasade proti takemuto zverejnovaniu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lev z pohľadu súčasnej reality máš pravdu. Občas je dobré vidieť veci aj nereálne zjednodušené :)

    OdpovedaťOdstrániť