2011/05/28

Časy sa menia

Hovorí sa, že život je zmena a niekedy to tak v živote aj vyznieva. Pre život nie je žiadna zmena škodlivá a tvrdá, ak sa uskutoční v správnom čase a primeranou rýchlosťou. Napríklad také revolúcie, sú bolestivé hlavne pre tých, proti ktorým sú namierené, ale v dôsledkoch často aj proti všetkým. Chvíľu to trvá, kým opadne revolučná eufória a potom znova nastupuje všedný, tvrdý život so zmenami. Keď opadne pena, veci sa vracajú do normálu. Taký je kolobeh života spoločnosti - od revolúcie k normalizácii a späť.

Malé a postupné plazivé zmeny neškodia, sú vítané. Napríklad mojou doménou bolo piecť chlieb v domácej pekárničke. Nedávno som bol odstavený, pekárske žezlo prevzala žena. Bolo to náhle, ale zatiaľ mi necháva v kompetencii nákup chlebovej múky a technickú stránku veci - strčiť kábel do siete, nastaviť parametre programu a stlačiť tlačítko "štart". Pozitívum zmeny je v tom, že sa jej darí piecť chutný chlieb, lebo kvalita môjho už, z dôvodu presýtenia opakovanou činnosťou, klesala.

Dnes je sobota a ja si môžem dovoliť písať sobotník kvôli ďalšej náhlej zmene. V sobotu som zvyčajne chodil na tržnicu pokochať sa čerstvou zeleninou a postretať známych. Dnes ma predbehla žena, tak ja sedím a píšem sobotník... Dokonca mi kúpila aj noviny (značku neprezradím). Aj takto sa občas prejaví emancipácia v rodine. Uvidíme sa teda opäť o týždeň, ak zase zmeškám tržnicu.

3 komentáre:

  1. na blogoch sa zvykne hovoriť ,,ver len tomu, čomu chceš veriť". Tak ja teda verím,že všetky tieto ,,tvoje zmeny", ktoré nastali, sú len pozitívne, aj keď predsa len každá zmena nesie v sebe hoc iba malý, ale nesie - aj negatívny náboj. Podstatné je, čo prevažuje... :)... a toto vyzerá na takmer ideálny ,,full servis"...
    *
    čo viac k životu treba... ?

    - mia -

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mia, čo sa stalo, to je fakt nie pravda... ale fakty víťazia... :) vraví sa tomu "osud"... hlavne aby bolo veselo... :) (vybodkoval som to dostatočne?) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Práve som počula jednu úžasnú vetu, ktorú raz povedal pán Miloš Kopecký:
    "Humor je nejdůstojnejší projev smutku".
    *
    To nie je fakt - to je pravda.

    OdpovedaťOdstrániť