2012/01/10

Pozitívne videnie

Tak rád by som napísal niečo pozitívne! Problém je v tom, že čisté pozitívum na svete hádam ani neexistuje. Všetko dobré má svoje ale, alebo ten povestný háčik. Napríklad tie nové úseky rýchlostnej cesty z Nitry do Banskej Bystrice. Konečne je už viac ako dva mesiace slávnostne otvorená, čo je pochopiteľne pozitívne. Ale už tam vraj bola aj hromadná havária. Dokonca zrazili na ceste aj stádo diviakov. Budovatelia sú tiež prekvapení, že na nej jazdí dvakrát toľko vozidiel, ako sa rátalo. Tomu veľmi nerozumiem, veď pri plánovaní sa musí počítať s rezervou.

Ďalšia vec je, že Google mapy ešte túto cestu nezaregistrovali, nie je na mapách (R1 je na satelitných snímkoch  až od Mlyňan). Tiež by som sa čudoval, ale keby som bol investor, prípadne majiteľ tej cesty, asi by som preventívne Google mapy informoval a žiadal o zaradenie úseku. Chápem, že inak tú cestu zaregistrujú až pri novom snímkovaní terénu. To isté sa týka aj aktualizácie máp pre GPS. Tam je to možno zložitejšie, lebo je viacero typov navigácií a máp, ale tiež by som čakal, že investor poskytne mapové podklady pre zaradenie cesty.

Ukončím tento pozitívno-negatívny spot humorom, presnejšie citáciou z jedného zaujímavého článku:

"Angličtina má jednu důležitou vlastnost. Můžete mluvit dlouho, nic neříct, ale přitom neznít hloupě."

Že by len angličtina?

Viď  originál...

4 komentáre:

  1. Mám suseda približne v mojom veku, ak nie mladšieho, ktorý sa stále na každého smeje svojim bezzubým úsmevom. je pracovitý, ale je alkoholik. Má ženu - strašnú sekeru, ale strašnú (možno preto pije). Aj ho občas bíjava, ale len pokiaľ mu v alkoholovom opojení nerupnú nervy a potom ju zas on s krikom naháňa po celom dvore.
    ,,Sušedko", vravieva mi, keď ma stretne, ,,naj ľem pivko máme a šicko budze dobre".

    Asi je môj komentár od veci, ale akosi mimovoľne mi to prišlo na um, keď som si prečítala názov. Niekedy sa mi zdá, že pozitívne videnie rastie s klesajúcou schopnosťou reálneho myslenia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mia, nebolo to od veci, ale s tvojim záverom vôbec nesúhlasím. Žiadna taká spojitosť neexistuje, to čo popisuješ je jeden konkrétny prípad a nedá sa generalizovať. Dokonca, možno je to aj naopak. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja ani jednoznačne netvrdím, že to je pravda, preto je tam formulácia: NIEKEDY sa mi ZDÁ, ktorá vôbec nevylučuje prípady, že pozitívne videnie rastie so schopnosťou reálneho videnia súvislostí :)
    Vychádzala som iba z vlastných skúseností, keďže som šla z mesta bývať na dedinu a žijem tam už 30 rokov medzi naozaj jednoduchými ľuďmi a poznám ich myslenie. Je pravda, že mnoho vecí si nevedia dať do súvisu, ale majú menej strachu z budúcnosti ako ja... :)
    Iba toľko som tým chcela povedať...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Trochu od veci od Adama Debnára o pozitívnom myslení: Sme tým na čo myslíme a myslíme na to čo vidíme, počujeme či cítime. Ak by to tak nebolo, nemysleli by sme na nič.

    OdpovedaťOdstrániť