2012/05/16

Čvirik

Pôvodne som chcel otitulkovať tento výkrik do tmy "tweet", ale bude to o jazyku, tak sa radšej držím toho svojho (nie od topánok). Jazykom sa dorozumievame, ale niekedy robíme aj iné neplechy. Niekedy do neho vkladáme nezmysly, alebo novoty, ktoré nám znejú "in". V hovorovej reči človek všeličo unesie, ale v médiách kde sa hovorí k "národu" už také slová ako "hosťka" a podobne, trochu falošne zarezonujú a zdvihnú nám (mne) adrenalín. Čo už, aj adrenalínové športy sú dnes "in". Pri médiách sa však nijako nezapotíme, leda ak od prekvapenia a úžasu.

Na ilustráciu, dnes (a denne) u mňa vedú tieto dva "in-tvary" z TV:

"dovolenka v rezorte", "klapkárd" a "hotel prdlajs", len dúfam, že som to správne napísal...

Samozrejme, že obľubujem aj tú reklamu s "pevnými hovie.kami" na ktoré sa mení správna životospráva psíka a mnoho ďalších. 

Na dnes len toľko. Všetko ostatné potrebné na tento námet dnes napísal Filip Struhárik vo svojom dnešnom "tweete", pod mottom:

"Konečne som pochopil, na čo je Twitter (aj ja). To keď chcete poslať SMS a nemáte komu".

Esemesky nemám rád, radšej zavolám a keď som stručný, je to aj lacnejšie. Ozaj, čítali ste že v jednom americkom štáte už zakázali esemeskovať na ulici? Neviem, v ktorom, ale zase nás tí Amíci predbehli. 

xixi

4 komentáre:

  1. Chvíľu som tuho rozmýšľala, akýže je to ten hotel, až mi po otázke bolo vysvetlené, že pravdepodobne ten Paradajs ... :)

    Píšeš, že si stručný v telefonovaní, lebo je to lacnejšie. To moja polovička kvôli stručnosti odmieta akékoľvek pozdravy na začiatku i na konci hovoru a úderne trojsekundovo velí: prídem o päť minút (3 sekundy hovoru)alebo zabudol som na chlieb, kúp (tri sekundy). Kým stihnem položiť akúkoľvek otázku, zloží :))

    Si ma rozosmial xixixi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo sa týka toho hotela, držal som sa Bernolákovej slovenčiny a písal som tak, ako som počul. :)

      Odstrániť
  2. O tom Americkom zakone som citala, len neviem, ako budu dokazovat policajti, ze niekto koho pristihli s mobilom v rukach akurat pisal smsku...
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na patológii to zistia ľahko - keď bude zvierať v ruke mobil, bude to jasné. :)

      Odstrániť