2012/07/08

Cogito

Je 31 °C v tieni a v polotieni 48. Dá sa v takomto prostredí rozumne uvažovať? Teda za predpokladu, že človek rozum má. Žiadne vážne námety nie sú v tomto tragickom teple vhodné. Vôbec neuvažujem o ľudských vlastnostiach. Ani o tom, či sa človek rodí ako diktátor, alebo to získava výchovou v spoločnosti bez tolerancie. A možno je to dané v génoch, ale tomu neverím. Možno je kúsok diktátora v každom z nás. Určite je v nás istý druh samoľúbosti a egoizmu. Cogito, ergo sum... 

6 komentárov:

  1. ,,Dá sa v takomto prostredí rozumne uvažovať?"

    Nie, nedá :) Tie horúčavy spôsobujú nielen vyprahnutost krajiny, ale i vyprahnutosť človeka.
    Ja vôbec nemyslím, necítim, inštinktívne vliezam pod vlažnú sprchu, aby som tie horúčavy prežila a mechanicky vykonávam domáce práce, lebo plody zrejú, zrejú, zrejú, je ich veľmi veľa a treba ich spracovať. Práce do oblbnutia a dá sa to len vtedy, keď človek vypne mozog.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všeličo sa nedá,, ale myslieť sa musí, aj keď je krajina vyprahnutá, len sa o tom ťažko píše :) Mechanickú prácu mám rád, kedysi prichádzala v práci, tak raz za dva mesiace, potom nakúpili stroje a myslieť sme museli furt, bez prestávky... :)

      Odstrániť
    2. niekto nie je taký silný....

      Odstrániť
  2. nedá sa ani u nás na horniakoch:(
    P.S. ďakujem za koment, ktorý mi síce prišiel na gmail, ale pod mandarínkovým koláčom nie je.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem čo sa stalo, občas to blbne. Písal som taký duchaplný komentár, a stratil sa kdesi hlboko. Netrúfal som si tú múdru reakciu napísať ešte raz. :)

      Odstrániť
  3. Už nám trochu aj napršalo a vraj sa ma čas dokonca ochladí. :-)

    OdpovedaťOdstrániť