2012/08/27

Situácia je zlá

nie však zúfalá. Ako by sa Zem prestala točiť okolo jadra a otočila sa zrazu okolo "Pussy". Riot bola kapela z 80. rokov  minulého storočia. Rusky sa teda svojim "hudobným" štýlom inšpirovali v antikvariáte Ameriky. Ktovie kde sa inšpirovali svojimi spôsobmi? Možno v starom Ríme v čase úpadku impéria. Nič z toho však nie je dôležité, lebo bojovali proti vládcovi Ruska. Teda je celkom pochopiteľná(?) "naša" snaha "demokraticky" prehliadať podstatu veci.

Dve z nich vraj ušli do teplých krajín. Som zvedavý, ak sa zrazu objavia s podobnou produkciou, napríklad v Notre Dame, ako dopadnú. Musím sa na záver tejto témy ospravedlniť, ale všetci už písali o "Pussy", tak som musel aj ja. Je to ako pred voľbami, každý sa vyjadrí a kto nie, stojí na chodníku a nemiluje republiku.

Všetko sa to tu vlastne točí o ľudských vzťahoch. Človek je tvor spoločenský, potrebuje iných okolo seba, aby mu nastavili zrkadlo, alebo aby mu poslúžili ako odrazový mostík ku svojej vlastnej veľkosti. Iní sa odrážajú od hlúposti iných, aby tak relatívne zmúdreli. Veď všetko poznanie je založené na porovnávaní a skúmame len to, čo nepoznáme.

Človek s človekom musí mať nejaký definovaný, alebo aj nedefinovaný vzťah. Napríklad také priateľstvo, či kamarátstvo. Podľa slovníka je to furt to isté, ale vraj je rozdiel v tom, že priatelia môžu byť voči sebe úprimní a čo je ešte dôležitejšie, môžu si navzájom povedať úprimne aj nepríjemné veci. Kamarát nemá tú výsadu, ten môže len súhlasiť. Alebo je to všetko inak a naopak? 



2 komentáre:

  1. Pussy je iba jedna z bulvárnych hier, ktorými nás kŕmia médiá na zastieranie skutočných problémov. Chlieb a hry....
    Bolo sucho, úroda slabá, chlieb bude asi drahší a to ľudí bolí. Aby sa neporušila rovnováha v spojitej nádobe spoločnosti, pridá sa viac na chrlení bulvárnych správ, o čo sa s radosťou postarajú také TV, lesk, topky a im podobné magazíny pre ženy a mužov. Je sa na čo v budúcnosti tešiť :(
    Situácia je zlá, nie však zúfalá....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavé by bolo sledovať reakcie v prípade vystúpenia dievčin s podobnou produkciou v synagóge alebo v mešite, alebo na pôde Európskeho parlamentu.

    OdpovedaťOdstrániť