2012/12/12

Špagety á la Niva

Keby mi to niekto predpovedal, že dnes, keď máme v dátume samé dvanástky, že ja budem variť špagety s nivovou omáčkou, neuveril by som. Vlastne som pripravoval len tú nivovú omáčku. Jeden recept, z nejakého týždenníka mi dala žena a tri ďalšie som si stiahol od internetových kuchárok. Tie recepty neboli od Germy, ani od Rastíka, za to sa ospravedlňujem. Žiadne suroviny som nevážil, nič som neodmeriaval a zo všetkých receptov som si vybral to, čo sa mi hodilo. Inak je to môj obvyklý postup keď sa dostanem ku šporáku...

Najprv som opražil na keramickej panvici trochu slaniny, do toho na drobno nasekané dve veľké cibule a nakoniec rozdrvenú nivu a tekutý syr z "črievka". K tomu trochu čierneho korenia, štipku vegety a dva strúčky drobno nasekaného cesnaku. Záverom bolo treba upraviť konzistenciu zmesi na omáčku prostredníctvom smotany na varenie. Všetko sa vydarilo, aj špagety boli tuším "panzani čo nikdy nelepí". Nemám rád špagetové jedlá, to radšej zjem makové slíže, alebo ešte lepšie, makové šúlance (mňam).

Možno je to tým, že som pri varení primerane vyhladol, ale toto mi chutilo. Moja žena ma už dávnejšie upodozrieva, že to čo navarím ja, mi vždy chutí viac... Preto mi občas rada prenechá žezlo. Súhlasil by som s dovetkom, že mi chutí všetko dobré, bez ohľadu na kuchára. Takže moja omáčka mala obedový úspech. Na mojom tanieri som si však svoju vlastnú nivovú omáčku vylepšil kečupom. Tak mi to chutilo ešte viac, ale to na mňa neprezraďte... Takto som si dnes varením oddýchol od politiky na internete. Odporúčam.

p.s.

Aj toto ma dnes oslovilo.
S potešením oznamujem, že som nevydal žiadnu knihu (aj keď ma prsty svrbeli :).

  


  

4 komentáre:

  1. Mno, aj mne chutí naviac to, čo si uklochním sama a podľa svojej chuti ;-)
    Našťastie, v drvivej väčšine to chutí aj mojej polovičke :)

    mia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som inak tiež dobrý kuchár :)

      Odstrániť
    2. To verím, súdiac podľa receptov, ktoré si tu zverejnil a milého spôsobu, ako o tom píšeš... ;-)


      Odstrániť
  2. mne niekedy chutí aj keď iní uvaria - hlavne ten pocit, že som nemusela ja:)
    Ja nivové robím very quickly:
    špagety uvariť, na oleji krátko osmahnúť cesnak (veľa), zmiešať so špagetami a na to nastrúhať nivu. Rýchle, ľahké (lebo žiadna omáčka) a chutné.

    OdpovedaťOdstrániť