2013/08/27

Mám, či nemám...

Zamilovaní niekedy používajú kvet margarétky, aby zistili, či ich ten jej, alebo tá jeho majú radi. Sú veci, ktoré máme radi aj keď práve nie sme zamilovaní. A sú tiež veci, ktoré nemáme radi. Za žiadnych okolností ich nemáme radi. Aby som nepísal do vetra, spomeniem niekoľko vecí, ktoré napríklad ja, nemám rád. Nemám rád, lepšie povedané, nemal som nikdy rád vojenskú disciplínu a vojenské poriadky. "Komínky" šatstva na nočnom stolíku, či naukladané veci v skrini, to mi nikdy nevoňalo.

Pochopiteľne, že som preto nemal rád rozkazy a nerád som ich aj vydával. Som asi muž "konsenzu", najradšej sa dohodnem, aj keby malo ísť o rozumný kompromis.

Tak hlboko som tu nechcel rozoberať svoju vlastnú podstatu, skôr len také maličkosti zo všedného života. Chcel som len povedať, napríklad, že nemám rád, keď sa v byte naukladajú kvetináče na okenný parapet. Možno to niekomu pripadá pekné, ale okno tým stráca svoju poctivú funkciu. Nevadia mi muškáty zvonka, či na balkóne. V dnešnej dobe sa však už namiesto muškátov "nosia" orchideje. Nie že by boli krajšie, ale sú módne, ale je fakt, že nemajú takú prenikavú vôňu ako muškáty.

Nemám rád tie umelé "smrady", ktoré niektorí precitlivelí jednotlivci rozprašujú po použití toalety. Namiesto prirodzenej "vône", ktorá sa aj tak rýchlo "vyparí" cez vetracie otvory, lebo metán je ľahší ako vzduch a snaží sa čím skôr vyletieť hore komínom. Tie "smrádečky" naopak, sú ťažšie ako vzduch, preto sa "rozplazia" po celom byte, kde vytrvalo otravujú prirodzenú klímu dosť dlho. Skutočne, je asi pravdivé tvrdenie jednej reklamy, že tieto prípravky neprekryjú zápach, ale ho nahradia. Za cenu otravy ovzdušia niečim iným.

Na dnes tých negatív bolo dosť. Nabudúce, niekedy možno napíšem aj niečo pozitívne, čo mám rád. Ak také niečo objavím :).   


2 komentáre:

  1. Muž zriedka chápe ženské myslenie a žena mužské, napriek tomu boli stvorení jeden pre druhého.
    Ja mám na kuchynskom parapete poukladané: črepník s krotónom, vedľa dózička na nescu (aby som nemusela zakaždým loviť v linke -pijem hodne kávy), kvitnúci cyklámen, dózička na mletú čiernu kávu, maľovaný keramický džbán s najpoužívanejšími vareškami (aby som nemusela neustále otvárať šuplík), ručný mlynček na kávu, soľničku a drevený stojan na nože s nožíkmi. Moja polovička nad tým krúti hlavou, ale mlčky mi to toleruje, lebo vie, že mi to takto poukladané na dosah ruky robí radosť. Trávim v kuchyni dosť času, tak sa tam musím cítiť dobre :).
    Lebo: spokojná žena = spokojná rodina :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ako píšeš, vy to máte radi a my to mlčky tolerujeme. Len som to tu skonštatoval, ale tým sa nič nezmení. Tak ako to zdôvodňuješ, je to účelné a proti tomu nemožno nič namietať. To už nie sú len kvety :)

      Odstrániť