Oveľa zaujímavejším námetom mojej úvahy je dobré jedlo, hlavne v čase, keď som dobre najedený a dobre naladený, čo spolu dosť súvisí. Viem, že na okolí (tu, tu, tu aj tu) sa nachádza väčšie množstvo gurmánov, gurmetov a tiež kuchárov a kuchárok, ktorým nechcem a ani nemôžem konkurovať, ale mi, po dnešnej večeri nedá. Inšpiroval som sa v Bratislave.
Neviem, ako sa to volá, videl som to v reštaurácii Jánošíkov dvor, pri ružinovskom cintoríne, veľmi slušný, malý rodinný podnik. No ale k veci... Na tanieri sa to leskne bielymi a zelenými haluškami od špenátovej omáčky a v tom špenáte sú kúsky kuracích pŕs, rovnako veľké ako halušky. Dá sa na to pri prvom pohľade pozrieť dvojako, ale ochutnávka presvedčí.
konečne správna voľba! ;)
OdpovedaťOdstrániťWabt dnes zjavne zvolil dobre jedlo... ;)
OdpovedaťOdstrániťA co bolo skor, dobre jedlo a nasledne dobra nalada, alebo dobra nalada doplnena dobym jedlom?
Vyzera to vsak vyborne, len prezrad, kto je autorom... Ty sam?... :)
Keď sa pýtali "veľmi dôležitých ľudí", prečo sa mňa nepýtali? :-)
OdpovedaťOdstrániťTak ja to poviem koho by som chcel.
Bol by som rád keby to skončilo tak, ako to asi neskončí.
P.S. Špenátové omáčky s kuracinou sú super, ale ja mám aj tak najradšej klasický špenát bez "volského oka" a už vychladnutý.
Tie halušky vyzerajú ako krevety. So špenátom som ich ešte nejedla. Možno by stálo za to vyskúšať. :-)
OdpovedaťOdstrániťJej, hned som to spoznala na fotke...halusky so spenatom...mnam...:)
OdpovedaťOdstrániťima
germa, tvoja reakcia napovedá, že aj ty budeš voliť podobne a správne :)
OdpovedaťOdstrániťmia, v tomto prípade je úplne jedno, či bolo prvé vajce, alebo kura... autorstvom sa nemôžem pochváliť, také vynikajúce halušky by som nedokázal... :)
Gabriel, veď sa ťa nemusia pýtať, oni sa vyjadrujú sami, lebo cítia svoju dôležitosť a poslanie viesť masy :)
Silvia, odporúčam vyskúšať..... krevety, ani morské obludy príliš nemám rád..... :)
ima, je to jednoduché, experiment so zaručeným výsledkom, len tie halušky musíš vedieť...