2008/05/09

Kladivo na virózu

S príchodom voľných dní prišla na mňa viróza. Ohlasovala sa miernymi príznakmi už v práci, ale včera vrcholila. Povedal som si, že potrebujem pokoj a teplý čaj s energetickými prísadami, tak som si vzal voľno aj na piatok a kurírujem sa... Nakúpil som C vitamín, čosi na cmúľanie a v teple čakal som, čo bude.

Dnes je našťastie ešte len piatok a inak všedný deň, tak som si od rána užíval pokoj a ticho domova. Predpoludním som to nevydržal a vyšiel som von. Neďaleko pod stromami hučala motorová kosačka trávy. Na druhej strane, vedľa novostavby bežal kompresor a pneumatické kladivo.

O 200 metrov ďalej fičí cesta prvej triedy a na nej sa naháňajú hlavne nákladné autá. V škôlke oproti práve vypustili deti von na trávnik... Najmenej 30 detí vypustených z tried bez zábran po sebe pokrikujú, len občas ich prevýši učiteľské usmernenie. Celkom milé, ale tá namiešaná zmes zvukov tvorí kakofóniu veľmi vzdialenú akustickej pohode.

Ako zlaté klince sa k tomu pridávajú drozdy a iné vtáky svojim jarným trilkovaním. Úplná paráda. Môj kolega z Moravy, keď vošiel na jar do lesa, to vždy glosoval slovami: "Tohle má být ticho a ptáci tady řvou..."

V televízii nie je nič, na knihu nemám náladu, tak som skúsil niečo zo záznamu a nebudete mi veriť, poldruha hodina pri českej komédii ma vrátila do života. Je neuveriteľné, čo dokáže smiech a rehot, už verím, že smiech je liek, že je najlepší lekár.

Nie je dôležité, aký to bol film, bolo to niečo o ceste zájazdového autobusu k moru do Chorvátska, ale ak vás (nedajbože) chytí viróza a budete potrebovať zdravý smiech, dajte si predpísať hocijakú komédiu, takú čo vám najlepšie rozhýbe bránicu.

10 komentárov:

  1. :-) V poslednej dobe si plný humoru. A je to dobréééé. .-)

    Taký všedný deň dá zabrať. Najmä keď si ho človek má možnosť detailne uvedomovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. silvia, držím sa hesla, že sranda musí byť, aj keby na chlieb nebolo, ale aj vtedy keď rozkazuje Róza Viróza.... :)

    ..a ešte dodávam, najbližšie mám v pláne pouvažovať nad niečim strašne vážnym...... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wabt, bol to asi film Účastníci zájazdu, vynikajúci inteligentný, a keď miestami smutný humor...
    Fastansticky vykreslené jednotlivé postavy a ich náhľad na svet...
    nečudujem sa, že ťa ten typ humoru pozviechal aj pri viróze.. :)
    tento typ humoru je tak čarovný, že je neutále pozerateľný.. :)

    tak príjemnú liečbu, keď ťa už
    položila na kolená taká nepríjemná --óza :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mia, áno, bol to ten film, presne si ho charakterizovala....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nedavno som citala clanok, ze vedci zistili po 15. rokoch vyskumu, ze muzi , ktori su pozitivne naladeni a maju radi humor su odolnejsi voci srdcovocievnym chorobam a infarktu. Takze hor sa s usmevom do dlhovekosti...:)Neviem preco sa tam spominali len muzi, ze by to na zeny neplatilo????...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. femma, asi nepoznáš tu staršiu pieseň bratří PANTUCKOVE - O.K. Marenko... dôležité je, že žijem a dokonca mám chuť niečo napísať :) nehodíš mi nejakú tému do placu?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ima, to sú tí vedci..... ten skúma to a ten zas tohle, a všichni dohromady nedělají nic..... alebo to Werich spieval inak? Veru tak je to, raz o niečom povedia, že je to zdravé, po rokoch zase že nezdravé...... ja si myslím, že zdravé je žiť a nezdravé je zomrieť.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. no ja viem, že o témy nemáš núdzu, ale čo tak niečo z tých tvojich šoférskych:-))
    ...alebo možno o záludnostiach Picasy - neznášam, keď mi kradne fotografie zo všetkých uložených súborov:-(
    ale najviac ma vie pobaviť tvoje zanietené rozprávanie napr. na tému Running Processes 40 :-)) neviem síce o čom to je, ale dokážem to čítať x-krát a bavím sa:-))
    pekný večer!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. femma, máš prehľad...
    najkrajšie sú tie témy, ktoré nezrealizujem..

    od pondelka nastupujem na prázdniny (ha ha), bude sa jazdiť iným štýlom, za inými métami...

    Picasa je prevít... tiež ma rozčuľuje jej skrytý systém a organizácia práce... vystihla si to, ako pre blbcov. Ale má slušné nástroje na úpravu fotiek..

    Procesy... ja pracujem zo systémom ako za starých čias.. furt niečo inštalujem, potom odoberám a tak. Tak teba najviac zabáva to, čomu nerozumieš...... no to už tak býva u učiteliek.. :)

    pekný večer!
    a vďaka za tipy

    OdpovedaťOdstrániť