2008/10/24

Joj, cigán

Včera som si spomenul na grófku Maricu, lebo si rád dávam ľudí a veci do vzájomných súvislostí. Takže v operete Emmericha Kálmána sa spieva známa pieseň "Joj, cigán..." a to mi chvíľami pripomenie naše komerčné televízne stanice, nielen Jojku.

Tým nechcem povedať, že vysielajú samé klamstvá, to božechráň, nie! Ani o takom niečom som nechcel hovoriť, to iba tie neodbytné asociácie... Teší ma, že máme ďalší slušný kanál na televízore s programom JOJ PLUS. Zopakovať si filmovú klasiku, nikdy nie je na škodu, ale dúfam, že to neskĺzne do hlbokého seriálového prepadliska.

Zatiaľ ma potešili Pierom Richardom, na druhej strane ma však sklamali ranným seriálom z archeologických vykopávok v Dallase... Akurát, keď ráno ide Dallas, musím raňajkovať sám, lebo by polovičke ušlo niečo z tých otrasných príbehov, ktoré už pozerá hádam štvrtýkrát... Nesťažujem sa, veď nič nie je dokonalé...

K TV programom mám viac výhrad ako pochvál... Aj dnes, pred chvíľou som čosi začul v TV a je jedno na akom kanáli, nejakú tú smotánku, celebritonoviny a či čo a bol to taký monotónne kolísavo spevavý hlas moderátorky, že keby som to mal počúvať dlhšie, určite dostanem morskú chorobu.

Podobne ma dojímajú správy o počasí, ktoré asi umelo zrýchľujú, lebo v realite by to nedokázala žiadna rosnička zomlieť tak rýchlo...

Na záver trochu vážnejšie spomeniem včerajšiu besedu na dvojke o sociálnom štáte. Nebolo to síce pod lampou, lebo lampa bola iba na okraji scény, ale téma to bola zaujímavá, aj diskusia zväčša vecná a podnetná. Vydržal som počúvať so záujmom až do konca.

Vraj aj na Joj plus budú dávať čosi také ako staré Pod lampou, aj s Hríbom.. To rozhodne vyskúšam a potom sa ozvem... (ťažká veta... :)

Dobrý večer.

5 komentárov:

  1. Nahodou aj ja pozeram "iba jeden" serial a ten podla mna stoji za to, ved ho uz pozeram 16 rokov. a to nehovorim, ze ten serail sa toci uz celych 43 rokov.
    Pekny vecer.
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No veď to už považuješ účinkujúcich v seriáli za svoju rodinu.. alebo naopak? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ha - ha, az tak blizko si nie sme. Ale celkom rada by som ich aspon videla na vlastne oci...:)
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  4. konečne jeden pozerateľný seriál.. :)
    .
    skús pozrieť na JOJ-ke o 17,55 hod ,,najlepšie počasie" . Predpovedajú odborníci meteorológovia a je to konečne na takej úrovni, ako si predpoveď počasia zasluhuje a tak fajn sa na to pozerá, že aj predpoveď zlého počasia znie príjemne.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. najlepšie počasie už poznám..... ale vďaka za tip.

    OdpovedaťOdstrániť