2008/12/10

Stalo sa

Kúpite si od mesta parkovacie miesto na ulici, teda parkujete na súkromnom pozemku. Ak vám to miesto obsadí niekto cudzí, máte veľký problém...

Zavoláte na políciu, tam vám oznámia, že na súkromnom pozemku môže polícia zasahovať iba v ohrození života, takže nespratníka môžte dať odtiahnuť na vlastné náklady a potom si od neho tieto vymáhať v občianskoprávnom konaní na súde...

4 komentáre:

  1. u nás v KE (ale neviem presne) stojí také miesto okolo 18 000 Sk ročne... ale v súvislosti s tým tu vyvstáva nový problém, že ľudia, ktorí na parkovacie miesto nemajú a sú bez garáže, nemajú pomaly ani kde parkovať ... tak sa stávajú aj takéto veci (to je však už skôr otázka charakteru, alebo zle označeného parkovacieho miesta, alebo...)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vo veľkých mestách rád využívam veľké parkoviská a nemusí to byť vždy v centre.. V Košiciach, nedávno (vlani) pri hoteli Slovan (ak sa nemýlim) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ale to nehovoris o Bratislave, ze? Lebo tu sa parkovacie miesto na ulici nekupuje, ale prenajima od mestskej casti. Pozemok nie je sukromny, je to verejna komunikacia. A ked nanho niekto vlezie, zavolas 159, mestska policia, nabehne spolu s odtahovakmi a ... Vies ako casto odtahuju tuto nedaleko v Starom Meste z prenajatych miest?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hovorím o Bratislave, ale nie je to moja skúsenosť, ja mám garáž :)

    Ja možné, že tie miesta sú len prenajaté, ale to na veci nič nemení, je to odpočuté, tak za stopercentný súlad s terminológiou neručím. Bolo to v Prievoze.

    OdpovedaťOdstrániť