Dnes iba pár slov...
Už pol roka pečiem chlieb v domácej pekárničke, pridŕžam sa receptov. Dnes som bol lenivý a nehľadal som žiaden recept, prvýkrát som dávkoval suroviny od oka, ale s citom. Vodu, mlieko, jogurt, múku soľ, ocot a droždie. Pre zlepšenie chuti rascu a ľanové semienka počas miesenia. Výsledkom je najkrajší a najchutnejší chlieb, aký som kedy upiekol.
Dnes som zložil tovarišské skúšky na domáceho majstra pekára.
gratulujem... !
OdpovedaťOdstrániťvyzerá naozaj skvostne a nepochybujem, že tak skvostne aj chutí... :)
pozvi Gabriela na "koštovku".. :)
No jednoducho, nemá chybu! Už len k tomu skutočné maslo a plátok voňavej paradajky zo záhrady.
OdpovedaťOdstrániťMáte pravdu, toto je môj veľký úspech :) Rajčiny ešte vlastné nemám, ale už mám vlastnú papriku, takú naozajstnú a štipľavú. Maslo ručne balené sa rýchlo minulo, naplánujem cestu do tesca. No a na vrch po chlebe si dám mladý hrášok...
OdpovedaťOdstrániťNadherny chlebik...az sem citim jeho vonu...:)
OdpovedaťOdstrániťima
A vlastne papriky - to je tiez uspech a este k tomu patricne stiplave...:)
OdpovedaťOdstrániťima
tiež si pekávam chlebík (občas) v pekárničke, ale spravidla takto nevyzerá.
OdpovedaťOdstrániť