2012/05/24

Kupecké počty?

Mobilné telefónne a dátové siete sú výborným biznisom, kde je asi dovolené všetko. Najkrajšie sú akciové ponuky. Telefonujem obvykle veľmi málo, som samotár a takého v istej spoločnosti nemilujú, preto sa ma snažia dostať tam, kde by som bol platným telefonistom.

Ide o to, že terajších 50 minút za 6 € mi absolútne stačí, len v exponovaných mesiacoch to prečerpám. Telefón mám len ako telefón a SMS používam zriedka, radšej volám. Týmto som už prezradil o sebe veľa dôležitých informácii, ale inkognito operátora som zachoval...

Dnes mi poslali esemesku s ponukou na nový telefón so zľavou 40 €, ak si (výhodne) zmením paušál na 18 € mesačne (hahaha). Ide o to, že by som platil mesačne o 12 € viac ako doteraz, telefonoval by som rovnako, teda žiadne zvýšené nároky na operátora.

Zľavu na môj telefón by tak mali za 100 dní späť a pri ročnej viazanosti čistý zisk naviac o 144 €. Nehovoriac o tom, že za telefón by som doplatil jeho cenu v hotovosti pri kúpe. Som teda na vážkach, či byť fanúškom môjho operátora a dotovať ho ročne sumou 144 € (4338 Sk), alebo prihliadať na vlastný záujem.

Alternatíva je prejsť k inému operátorovi, kde mi ponúknu to isté, lenže v zelenom. Tak to chodí v "konkurenčnom" prostredí. Ak u nového poviete, že ste platili 6 € mesačne, ponúknu vám to isté, len aby vás dostali. Ostatné príde časom.

2 komentáre:

  1. Najlepšie je zaťať sa a permanentne odolávať zvodným slovám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som zmenila kvôli tomuto operátora...od kedy som prešla na kredit z dôvodu cestovania, vďaka čomu by sa mi neoplatilo viazať sa na dva roky, mi neustále v pravidelnosti niekoľkých týždňov volali a lákali ma na paušál. Stále dokola som im vysvetlovala, že paušál jednoducho nechcem a oni vždy zavolali znovu a znovu. Od kedy som prešla inde mám svatý pokoj :)

    OdpovedaťOdstrániť