2006/09/16

Stávajú sa také veci...

Blogy nie sú ničím ohraničené. Mohli by sme ich analyzovať z rôznych aspektov a nachádzali by sme tisíce odpovedí. V každom prípade, písať o blogoch na blogu býva vďačné, takéto úvahy si nájdu svojich čitateľov a diskutérov.

Povedzme si pravdu, tu na tomto našom malom slovenskom blogovom piesočku vo veľkom svete netu, sme ako na dedine kde každý každého pozná. A nemusí to byť len podľa mena, stačí podľa nicka, teda podľa prezývky, veď aj na dedínách to tak býva.

Kto ešte nemá prezývku, nech sa prihlási na obecnom úrade u súdruha, teda dnes u pána starostu Žinčicu...

Hogo občas načrie do psychológie blogov, vlastne do psychológie blogerov, celkom s úspechom. Vidieť, že s blogmi už čosi preskákal... Dokonca by nás, blogerov, chcel monitorovať a virtuálne zachraňovať... No nie osobne, to bola len taká voľná úvaha o autoroch a o tom, čo písu a ako píšu.
Nie, nech hogo neprotestuje, nechcem písať o ňom, to bolo len také odbočenie od mojej témy. " Len nie vždy je to aj v skutočnosti také, ako sa "tvári" na blogu..." píše v diskusii k tomu článku u hoga silviah... A to je kameň úrazu a zároveň zdroj záhad, prekvapení, zaujímavosti a príťažlivosti... Aké je to v skutočnosti? Kto je to v skutočnosti?

"To se nikto nedoví, ty múj kvítku madový..." by sme si mohli zaspievať v duchu našich dávnejších tradícií...

Ale čo, keď raz stretneme človeka namiesto blogera? Mal som to šťastie, že niekoľko z nich som stretol osobne a boli medzi nimi aj vzácne osobnosti, ktoré mi svietia na blogovom nebi ako hviezdy... Alebo oslňujú svojou peknotou ako kvietky trvalky...

Viacerých by som rád stretol, ale nemal som (zatiaľ) to šťastie. Také šťastie sa nesmie uponáhľať. Všetko má svoj čas a stretnutie s človekom tiež.

Súhlasím s Hogom, blogy majú veľkú budúcnosť. Prinesú ľuďom kontakty, o ktoré ich pripraví život v podzemí. Nie, to nebol omyl, to som hovoril o časoch, po dosiahnutí civilizačného vrcholu ľudstva... (Ha-ha, máme čas... máme?). Po zmúdrení a vytriezvení.

:-)



Napísané z príležitosti chystaného blogerského stretnutia.... s...JHB

9 komentárov:

  1. pekne. Rada som ta stretla a by som si to rada zopakovala.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. stretnutia sú cestou priblíženia sa k pravde..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mia, súhlasím, stretnutie je pravda a skutočnosť...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wabt, ako môžem neprotestovať proti vete “Hogo ... by nás, blogerov, chcel monitorovať a virtuálne zachraňovať”???
    Nejde o to, čo chce alebo nechce hogo, ale čo je alebo nie je rozumné z hľadiska starostlivosti o duševné zdravie národa. :)
    Pre účely tohoto komentára rozdelím blogerov na dve kategórie: na ostrieľaných, všetkými masťami mazaných blogerov (tam patríš aj ty, wabt :)) a na novopečených či neskúsených blogerov, ktorí obvykle nevedia, čo s blogom, čo so sebou, čo so životom...
    Do druhej kategórie obvykle patrí školopovinná mládež od 12 do 18 rokov. Takíto blogeri sú vo svojich prvých článkoch (kým im to rodičia nezatrhnú) mimoriadne otvorení a úprimní a na blogu zreprodukujú aj intímne problémy či partnerské hádky svojich rodičov, aj svoje najčiernejšie myšlienky (o príťažlivosti pokusu o samovraždu, o pokušení vyskúšať si drogu, o zámere “zadovážiť si” prvé sexuálne skúsenosti). Iste, aj na takýchto blogoch môže ísť a často ide o pózu, provokáciu a predstieranie... no to, čo píšu títo blogeri, by som rozhodne nepodceňoval. A práve tam by som doporučoval zacieliť monitoring a virtuálne poradenstvo.
    No pre úplnosť musím dodať, že aj medzi ostrieľanými a ľudsky zrelými blogermi je nemálo takých, ktorí by možno celkom radi siahli po virtuálnom poradenstve psychoodborníka, keby im bolo ponúknuté vo vhodnej chvíli a v prijateľnej podobe. A veru by výnimkou neboli ani v blogosfére známi a uznávaní blogeri...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Že si sa "pri príležitosti blogerského stretnutia.... s...JHB" ani neozval. Ako píšeš: "...čo, keď raz stretneme človeka namiesto blogera? Mal som to šťastie, že niekoľko z nich som stretol osobne a boli medzi nimi aj vzácne osobnosti". Aj ja som stretol v posledných týždňoch (naposledy včera) také legendy slovenského blogu. Mohol som si na pomyselnú blogerskú pažbu urobiť za Teba ďalší vrúbik... Aj keď ich nezbieram.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. hogo, ako som už naznačil, nechcem s tebou polemizovať, lebo moja poznámka v texte mala byť vtipná :-)) iba na odľahčenie. Tvoj názor na "monitoring" beriem, zrejme sa v problematike vyznáš, ja to vidím iba tak neodborne.

    Zaradil si ma do kategórie "ostrieľaných, všetkými masťami mazaných blogerov" čo beriem ako vtip, lebo nestrieľam aj keď mňa už párkrát trafili... :) a ani mastičky nepoužívam, iba ak indulonu na ruky... Čo s blogom, to občas naozaj neviem... Čo so životom? Čo už s ním, keď jediná voľba je žiť...?

    S mládežou na blogu, to s tebou plne súhlasím. Len nie som si celkom istý, že táto skupina má presné ohraničenie vekom... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. maroško, už som ti napísal, je mi ľúto, že zo stretnutia nebolo trojstretnutie, aj keď sme sa pohybovali tak blízko. Možno nabudúce...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. wabt, veď ani ja som svoj komentár nemyslel ako pokus o polemiku, len som chcel trochu uviesť do obrazu čitateľa, ktorý nie celkom pozná kontext tvojho článku. :)
    Tvoj komentár ma fakt dobre pobavil... :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. hip hip hura. JHB hlasi, ze JJ nie je iba bloger ale aj clovek. Naozaj.

    OdpovedaťOdstrániť