2007/01/17

3 plus jeden

Čože je to päťdesiatka...

Spievaval si kedysi F. K. Veselý. Niekedy si človek vypočuje aj to, čo nechce. Čakal som dnes u lekára, keď sa spoza rohu ozvalo hlasné zvítanie dvoch starých známych. Cestovali spolu v autobuse, ale spoznali sa až v čakárni, tak si vymieňali dojmy zo stretnutia. Potom nasledovali ich vlastné chorobopisy a ponosy na zdravie... Jeden z nich to nakoniec zaklincoval slovami:

- Vieš, keď prekročíš 50, už si starý...

Nuž, ktovie? Počkáme a uvidíme... :) alebo sme už uvideli a nestačíme sa čudovať...

Starý známy

U lekára som bol rýchlo vybavený, keď som vychádzal z dverí, tiež som uvidel starého známeho (nebudem uvádzať vek...). Potešili sme sa a prehodili pár spoločenských fráz a potom mi začal rozprávať o svojej psej chovateľskej stanici. Chov psov je jeho dlhoročná záľuba.

Bol som zvedavý, koľko psích plemien práve odchováva, vraj najmenej dvadsať, ani to presne nevedel, od najmenších po najväčšie (to je moje triedenie...). Vraj je to celkom výhodná záležitosť. Chodia za ním zákazníci aj zo vzdialených krajín. Len ma trochu sklamal, nemá internetovú stránku... Ale už nad tým uvažuje, ak sa bude tento rok dariť... tak vydržte, nabudúce dám linku.

Gél, alebo mastička?

To bola kardinálna otázka v čakárni u ďalšieho lekára, iste by ste správne dedukovali, že u ortopéda. Nečakal som dlho, ale so mnou čakala aj mastičková "dílerka". Nemal som noviny, ani krížovku, tak som si s ňou začal... čas krátiť rozhovorom. Priznala sa, že ide spropagovať liečivo s aplikovaným analgetikom v masťovom základe. Viem, že existujú gély s rovnakým účelom i účinnou látkou, tak som bol zvedavý, čo je lepšie. Prekvapivo som dostal celkom neutrálnu odpoveď:

- Sú dve skupiny odborníkov, jedna skupina uznáva gély, druhá mastičky...

A som tam, kde aj predtým, určí lekár, alebo si v lekárni vyberie pacient... Ale predsa, gél sa vraj pri masáži slabšie vstrebáva, potom zaschýna a masáž je nepríjemnejšia. Mastičky stačí menej na rovnaký účinok a pre masáž je príjemnejšia... tak hovorí moja "mastičkárka"...

...

Na záver dnešnej návštevy u lekára som urobil dobrý skutok - bývalého kolegu som odviezol domov, aby nemusel s angínou čakať na autobus... Možno som tým zachránil pár spolucestujúcich v jeho autobuse... Len dúfam, že ja som domov neprišiel s tou nepodarenou chorobou.

.

8 komentárov:

  1. wabt, tak to bol dnes vskutku zaujímavý deň..:)

    ale netreba hneď veriť takým rečiam o 50-tke a nevyhnutnej starobe...
    práve naopak, ja môžem len potvrdiť, že prekročením tohto ,,magického veku" človek niekedy napodiv omladne... :))

    ... je to príjemné čítanie... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mia, k tomu niet čo dodať, hádam iba gratulovať...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mohol to byť aj urológ :o)

    inak ja som už tiež stará a pritom som stále mladá :o)

    veď keď pozriete do kalendára, tak už sa blíži jar, heh... no, pomaly...
    tak poďme mladnúť, šup šup

    OdpovedaťOdstrániť
  4. gwu, musel som chvíľu premýšľať, o čom to je... ale naozaj som bol u ortopéda... a na jar sa teším, aj keď zima ešte nebola.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nemusí byť zima na to, aby prišla jar, keď už tomu počasiu celkom preskočilo :o)
    dnes si dám na ksicht chladivú masku :o) preč s vráskami...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak teda co je lepsie, masticka aleo gel? :) uz asi vies :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. motyl najlepsie je dobre vychladene pivo :)

    50 by dneska nemala byt problemom ziadnemu chlapovi. len zeny si zufaju ale to iba kvoli svojej pomijavej krase

    OdpovedaťOdstrániť
  8. G.B.Shaw http://en.wikipedia.org/wiki/George_Bernard_Shaw, ktory sa dozil fakt vysokeho veku pri pomerne slusnom zdravi a rozume, povedal, ze zostarnut je jedina moznost ako zit dlho....50 moze byt polovica...

    OdpovedaťOdstrániť