2007/01/30

Prvýkrát, s digitálom v ruke...

Bolo to už v roku 2002, ale nebol môj... Na Pražskom hrade mi zveril do rúk svoj digitálny fotoaparát mladý párik turistov z Ameriky. Netušiac, že čo to som už vtedy poznal z americkej angličtiny, veľavravnými posunkami ma požiadal o scvaknutie snímky jeho a jeho "girl with umbrella" na pozadí s chrámom svätého Víta. Slečna mala v ruke otvorený parazól, lebo popŕchalo.

Ako znalec som si skomponoval obrázok na monitore a ukazovákom pravej ruky som intuitívne našiel spúšť.. Zaskočilo ma, že som nepočul cvaknutie. Na čelo mi vystúpil studený pot, čo keď sa záber nepodaril? Tak som cvakol ešte raz a s úsmevom som podal aparát amíkovi. Tiež sa usmial, aj jeho girl (čo bolo o niečo príjemnejšie)...

Amík nahodil na displej krásny obrázok dvoch mladých ľudí s katedrálou v pozadí a so slovami "Thank you" mi ho víťazoslávne ukázal.
- Wow, zahral som sa na naivného Američana a pobral som sa na nádvorie hradu...

Čo bolo ďalej - o tom možno nabudúce...
.

4 komentáre:

  1. no krása, vyskočil si mi v pravej časti monitora v rss-ke a ten nadpis ma šokol:o)

    ďalej už to bolo veľmi sympatické... keď ho budeš nabudúce znova držať, nepriškrť ho veľmi:o), a uži si aké vie robiť zázraky...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. gwu, si veľmi rýchla a vtipná :) Bohužiaľ, môj Olympus už je starý, chystám sa ho vymeniť za SP550... ten vie robiť zázraky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wabt: ja nie som rýchla, to rss-ka:o) a vtipná???
    ja??? nie.

    každopádne si to uži, viem čo je to potešenie z držania ho v ruke... :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tomuto sa hovorí ,,savoir-fair"

    :)

    OdpovedaťOdstrániť