2008/04/19

Nešťastný piatok

Ráno, ako obyčajne som sa náhlil do práce, na krátkom úseku diaľnice bola vcelku pohoda, tak som prekonával vzdialenosť na najvyššej dovolenej rýchlosti, v pravom pruhu skoro sám. Mal som malé meškanie. Zrazu som čosi zaregistroval v diaľke v ľavom pruhu. Vzápätí som to identifikoval ako riadneho vlčiaka, ako tam stojí v strede pruhu a zrejme váha, či prejsť krížom..

Noha mi automaticky spadla z plynu a nastavila so do pohotovostnej polohy brzdenia... Pes nehybne stál, bolo vidieť, že ma zaregistroval a čaká na tej nebezpečnej pozícii... Vtom sa okolo mňa prehnalo auto a v plnej rýchlosti (najmenej 140), bez najmenšieho pribrzdenia nabehlo na vlčiaka.

Silný náraz a pes sa v momente ocitol pod autom, kde ho to roztočilo, a za autom ho rotujúc vyhodilo do výšky dvoch metrov a tak dopadol na diaľnicu, kde ostal nehybne ležať.

Pod autom, ako by sa zaprášilo, vypadávali z neho nejaké plechy, no šofér to ustál, ubrzdil a zastavil o kus ďalej na krajnici. Keď som spomalene okolo neho prechádzal, už bol vonku a telefonoval. Celé sa to odohralo predo mnou ako absurdné divadlo...

Pri týchto rýchlostiach musí byť človek neustále v strehu, lebo aj tam, kde sa to nedá priamo predpokladať, sa môže náhle objaviť prekážka. Nemám rád šoférov, ktorí si pri sto tridsiatke zavesia na volant malíček jednej ruky a druhu niekde nechajú odpočívať.

Zapisujem si tento prípad ako vážne varovanie, aj keď sa nikomu okrem toho psa nič nestalo.

5 komentárov:

  1. Zrusil komisara Rexa? :-)

    Drsny zazitok...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. áno, je absurdné, že pre pozvihnutie si vlastného ega niektorých vodičov neúmerným tlakom nohy na plynový pedál sú ohrození predovšetkým iní a hlavne slušní účastníci dopravy..
    V podstate to bolo ohromné šťastie,že bol obetovaný ,,iba" život psa.. :(
    dopriala by som tomu vysokoegovému aspoň polámané obe ruky, aby mohol na mobile vyťukávať prosbu o záchranu len prstami na nohách..
    som zlá, viem, ale takéto veci ma dokážu vyviesť z rovnováhy..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mia... to hádam nie! Ten pes tam nemal čo hľadať... myslím si, že nie tak rýchlosť, ale nedostatočná pozornosť a predvídavosť sú na príčine takýchto nehôd.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dodatok k bývalým majiteľom nebohého vlčiaka a k tým, ktorí sa nejakého chystajú kúpiť pre svoje ratolesti na krátenie dlhej chvíle: "Zviera je tiež živý tvor. Zvážte, či dokážete vytvoriť pre zvieracieho člena domácnosti vhodné podmienky aj v čase, keď odrastie zo šteniatkovského veku!"

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wab, to je dost otrasny zazitok. Asi by som nezaspala,mať ho ja. Podla teba ten druhy sofer psa zrazit nechcel? Ak bola cesta prazdna,rovnako ako ty,mohol psa vidiet. Alebo potom - je slepy ako patron!!!Alebo nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu MV!!! To vsetko zavana priestupkom. Skoda, ze ho nelapili. Ten vlciak bol mozno len na prechadzke s niekym na hubach. Vraj rastu!

    OdpovedaťOdstrániť