2008/07/17

Na planéte Jupiter

Zotavujem sa po šoku, ktorý mi spôsobil fenomén značky: vybrali.sme.sk, menovite "Ruziklan"... Priznávam sa dobrovoľne, že som netušil, aký to má dosah. Samozrejme, niečo zaváži aj téma a jej spracovanie, ale chváliť sa rozhodne nechcem...

Pripadal som si ako vystrelený do vesmíru na planétu Jupiter, ten má síce váhu 317x väčšiu ako naša Zem, ale až toľko to zvýšenie návštevnosti nehodilo.

Zdá sa, že v našej Pošte je stále zopár (dosť) vecí, ktoré sa nás bytostne dotýkajú a mali by sa zlepšiť. Pošta je pilier a ten musí mať pevný základ, premyslené armovanie, aby slúžil.

Elektronická pošta zvládne a urýchli kopu vecí, ale myslím, že doručovanie zásielok medzi nami ešte prežije nejaké to storočie.


Pred pár dňami ma zaujal nový článok Filipa Struhárika, na jeho blogu Bútľavá vŕba o vojne v Mlynskej doline... Filip píše svoje články s nádychom anglického humoru a to sa mi na tom páči, okrem aj inak výborného štýlu... Koniec-koncov, je to budúci novinár, tak ho musí mať.

Jeho nová rubrika "Browser" má byť pravidelná, každý pondelok predvedie svoje novinky týždňa... Máme sa na čo tešiť. Tento môj, už skoro stratený týždeň, mi nepriniesol žiadne prevratné udalosti, ktoré by stáli za zmienku, žiaden pálčivý spoločenský problém ma nezaujal... Tak možno nabudúce.

10 komentárov:

  1. Cize si zazil slabsiu verziu Slashdot efektu. :-)

    Ked ludia na vybrali.sme.sk velmi tuzia po dobrych clankoch z malych sajtov a Ty si udrel klinec po hlavicke... to je doslova systemove spravanie Slovenskej posty. Onehdy som cital Postovy urad od Bukowskeho a pravdu povediac, dnesna realita sa od toho aj mozno nebude moc odlisovat... hm.

    Inac do buducnosti: mas problem s vybrali.sme.sk alebo nie? Lebo pred casom sa podaktori z blogspotu silne branili odhaleniu svetu...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dúfam, že "šokové primrznutie" si už prekonal. Aj čítanie reakcií je celkom zaujímavé, radšej však čítam Tvoje články. Zvykla som si na pravidelnú dávku ich čistého konštantne striedmeho štýlu a aktuálnych tém.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zaregistrovala som, že ,,šok" spôsobil aj príjemnú farebnú zmenu vizáže tvojho blogu smerom k pozitívnemu... :)
    pridávam sa k Silvii a verím, že prežitý šok sa nedotkne štýlu tvojho písania... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. "Koniec-koncov, je to budúci novinár, tak [výborný štýl] musí mať."

    Túto vetu akože myslíš vážne? Si mi humorom vylepšil deň hneď zrána... :-D Koľkí novinári majú štýl doslova otrasný a nič sa nedeje...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. lev... :)
    to sú pisálkovia, nie novinári.. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. lev - mia v podstate odpovedala za mňa, možno by bolo presnejšie napísať "mal by mať" alebo upresniť, že budúci "dobrý" novinár musí mať.... nič to ale nemení na mojom názore, že Filip na to má... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. silviah, vážim si trvalky :) v podobe verných čitateľov a komentátorov v diskusii.. Musíš uznať, že toto bola udalosť, popri ktorej som nemohol prejsť len tak, bez povšimnutia.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ruziklan - ako si to myslel, to najlepšie vieš sám :) vôbec mi to nevadí, naopak, bol to príjemný šok, aj keď svojim spôsobom narušil hladinu mojich pokojných vôd na blogspote... žiadne ohrozenie typu "slashdot" v tom nevidím, dokonca ani vo vzťahu dvoch systémov sa necítim tým "malým"...

    Na tvoju otázku môžem opovedať, že po počiatočnom záujme som "vybrali.sme.sk" vypustil zo svojho zreteľa ako nadbytočnú aktivitu v súvislosti s "blog.sme.sk". Tento prípad ma však na vlastnej koži presvedčil o tom, že je to silný nástroj na... (nechcem bližšie definovať).

    Skrátene povedané, nemám žiaden problém s "vybrali.sme.sk", ani predtým, ani teraz, keď som už akože "Svetu odhalený" a nebránim sa. :)

    Istý efekt sa tu však rozhodne môže prejaviť, v očakávaní oveľa širšieho publika si človek obvykle pripravuje svoje prejavy dôslednejšie... dúfam, že tohto efektu sa rýchlo zbavím...

    Veď si prečítaj niečo z archívu mojich rubrík a uvidíš, ako to myslím..

    :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ďakujem, ďakujem, ďakujem... som poctený, že vo svojích textoch čas od času zakopneš aj o mňa, je to vzpruha do ďalšej tvorby ;)

    a k vybrali.sme.sk - ja ho využívam, pretože hoci mi vyhovuje blogspot, neobmedzené možnosti, ktoré na sme.blogu zaručené nie sú, aj tá intimita a komunita je mi blízka a príjemná, ale ako "budúci novinár" sa musím pchať aj inam :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. mimochodom, momentálne som na planétu Jupiter vystrelený aj ja :D

    OdpovedaťOdstrániť