2008/10/14

Čína upadá

Ktovie, ako sa správne povie - bol som v Číne, alebo bol som na "číne"? V mojom prípade je správna tá druhá odpoveď. Bol som na "číne" a ešte dodávam, že to bolo naposledy. Zdá sa mi, že rôznymi čínskymi, thajskými a inými exotickými reštauráciami sa u nás roztrhlo vrece.

Rozmnožovanie čínskych vývarovní by v zásade nebol problém, ten väzí v kvalite. Čím väčšia kvantita - tým nižšia kvalita. Možno som trochu predpojatý, ale nečudujte sa mi, je pozdný večer (nie 1. máj) a ešte som nestrávil dnešný obed s názvom 8 zázrakov...

Zákazníkov získavajú relatívne nízkymi cenami, ale aj tak registrujem úpadok čínskej kuchyne na Slovensku. Je to hrozné, už ani paličky k jedlu nedávajú... Kde sú tie staré dobré časy, keď sme si doma pripravovali čínske špeciality a jedli sme ich paličkami?

...

Nabudúce:

- Lamb kebab -


4 komentáre:

  1. No vidis, a to sa uz v cinskych bufetoch aj uplne klasicky "dojizdi"... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. čínu som jedla dvakrát v mojom živote dobrú, ale nie na SK :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Suhlasim, aj ja mam pocit, ze cinske restauracie stracju na kvalite a to nie len doma, ale aj v zahranici. Tiez sme boli pred pol rokom v znamej cinskej restauracii a neboli sme spokojni tak, ako kedysi. Stratilo to svoju zvycajnu chut a caro vyborneho jedla.
    Dufam, ze dnes ti je uz lepsie a pomaly travis tu vcerajsiu "specialitu".
    Pekny den.
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  4. nuž, niet nad dobré a jednoduché slovenské jedlo... :)

    OdpovedaťOdstrániť