2008/11/02

Číslo 5 ešte žije

...sú také dni, keď sa nič nedarí a potom prídu lepšie, alebo aspoň nádej na ne...
...len blázon čas medzitým odpláva do neznáma v spomienkach...
Včera, dlho po polnoci som sa pokúšal oživiť môj starý skener na porte LPT1, pod systémom windows XP a nešlo to, tak som sa vzdal a skúsil som v oknách nainštalovať windows 98 na virtuálnej mašine. Zase nič.

Dnes ráno (10:30), po normálnom štarte windows XP som ho skúsil znovu zapnúť a on žije! Rozbehol sa a pracuje ako nový... Primax Colorado 600p, Made in China.

4 komentáre:

  1. Blahoželám!
    Mne sa doteraz na Win XP nepodarilo rozchodiť môj čb skener HP ScanJet IIp

    OdpovedaťOdstrániť
  2. maroško, ďakujem... problém bol v tom, že pôvodne dodaný driver nespolupracoval, tak som použil iný, ten to rozchodil s nejakými nepodstatnými chybičkami krásy.

    Je to asi tak - ak niečo nutne a súrne potrebuješ, tak to musí ísť, aj keď je to možno výnimka z Murphyho zákonov... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :-) Síce tomu veľmi nerozumiem, ale zato môžem vyjadriť pochvalu. A dodať, že môj skener jedného dňa jednoducho "onemel" a nie a nie sa pohnúť. Žiadne preinštalovávanie nepomohlo. Ešteže aspoň tlačiareň nevypovedala poslušnosť. (Pozor, nie je to žiadne made in China.)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. silviah, ja sa nesťažujem na China made, tú značku dnes nájdeš aj tam, kde by si ju nečakala... Ten skener som medzičasom odpísal ako nefunkčný a teraz som niečo také nutne potreboval, tak ma to potešilo.

    OdpovedaťOdstrániť