2008/12/29

Clouseau alias Labuda

Ešte raz sa vraciam k Vianociam a bude to naposledy v tomto roku :). Sú také veci, ktoré prichádzajú tak pravidelne ako prichádzajú podobné sviatky. Na stole v obývačke sa nám usadil vianočný kvet, ktorý mi bráni v pokojnom pozeraní TV programu z gauča, tak ho prekladám podla svojej aktuálnej polohy, vždy na opačnú stranu. Taká maličkosť a poteší, len neviem koho.

To je niečo podobné, ako odkladací priestor pre diaľkové ovládače určiť tesne vedľa TV prijímača, ale dosť bolo sťažností... Rád by som sa vám s niečim pochválil, bohužiaľ, nič užitočné som v posledných dňoch neurobil. Iba dnes sa mi podarilo rozbiť sklenený pohár, ale neviem či je to dobré, alebo zlé a neviem ani čo to znamená. Vraj črepy prinášajú šťastie, ale platí to aj o vianočných črepoch?

Vianoce prinášajú aj kultúrne zážitky. Benefičný koncert v kostole sme zmeškali, tak celá moja vianočná kultúra pochádza z filmov. Najväčším zážitkom bolo zistenie, že Labuda je klasik, ktorého kopírujú už aj v Amerike. Pozeral som totiž film Ružový panter (USA, 2006) a skoro som spadol z gauča, keď som uvidel tú perfektnú scénu.

Inšpektor Clouseau (Steven Martin) kráča spolu s pomocníkom (Jean Reno) po parížskej ulici. Inšpektor má aktovku, presne ako Labuda vo "Vesničke", na hlave má baretku a kráča presne v štýle Mariána Labudu z filmu Vesničko má středisková, balansujúc aktovkou, poučuje svojho pomocníka. Super scéna, kvoli ktorej by si mal tento film pozrieť každý fanúšik Mariána Labudu..

Trailer - 40. sek., ale tento je lepší..

4 komentáre:

  1. .-) Clusoa nepozerám už dávno, ale tá scéna by zato možno stála.
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Celkom ma pobavilo, ako referuješ, že sa ti podarilo rozbiť sklenený pohár. Napadlo ma, ako by si rozbil napr. plechový pohár. Alebo drevený... :-)
    P.S. Sorry za zmazaný komentár. Stlačil som neopatrne a hlavne predčasne nevhodný kláves...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj my sme si pozreli na talianskej TV Inspektora Clouseau pocas Vianocnych sviatkov a niektore scenky su poriadne vtipne...:)
    Tie crepy Ti urcite prinesu stastie, ako inac...:) Co tak podat Lotto?
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  4. i: Toto loto podávam pravidelne, raz do roka a tento rok to nevyšlo. :)

    m: Ani som si doteraz neuvedomil, že poháre sú iba sklenené..

    Mimochodom, na zmazané komentáre je dobrá notifikácia :)

    OdpovedaťOdstrániť