2009/06/17

Deň po...

Práve sme sa vrátili z dovolenky za hranicami našich všedných možností... Nikto nás neokradol, iba ja sám seba keď som zabudol zánovný sveter, dar k narodeninám, v niektorom z troch hotelov v Nemecku. Inak panuje v našej post-dovolenkovej spoločnosti plná spokojnosť.

Absolvovali sme približne 2600 km po diaľniciach Rakúska a Nemecka, náročnými alpskými cestami krížom krážom zo štátu do štátu a opačne svetom bez hraníc. Videli sme množstvo zaujímavostí. Kedysi ma skúsení vodiči z republiky strašievali nemeckými diaľnicami, ale moja skúsenosť a skúsenosť môjho auta je vrcholne pozitívna.

Konkrétne úseky zo západu do Mníchova a z Mníchova do Norimberku, sú kvalitnou bezproblémovou cestou s tromi jazdnými pruhmi, bez obmedzenia rýchlosti. Tam si prišlo aj naše auto na svoju maximálnu rýchlosť bez obáv, že prekročím nejaký limit.

Nemecký systém diaľnic bez priamych poplatkov, bez obmedzenia maximálnej rýchlosti mi je odteraz sympatický.

5 komentárov:

  1. takže príjemná dovolenka bola príčinou dočasného zmĺknutia tohto blogu...
    Z tvojich spokojných slov cítiť, že čaro nepoznaného adrenalínového vzrušenia sa nevyhýba žiadnemu veku... :)
    Z toho plynie, že pre veľkú spokojnosť treba takéto akcie častejšie opakovať... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nemecký systém diaľníc milujem už dlho. Skvele sa ako prísediacemu v aute spí... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mia, až na tú narážku na vek, súhlasím... :)

    germa, poznal som takých dobrých šoférov, pri ktorých sa dalo spať na hocijakých cestách, tak keď môj spolucestujúci v aute spí, považujem to aj za svoju zásluhu... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wabt, namôjdušu som to myslela bez štipky irónie, že kombinácia perfektnej cesty, perfektného auta a nehroziacej pokuty zláka ku zážitku z rýchlej jazdy vari každého. Brala som to podľa seba (pani vyššieho veku), ktorá tiež napriek svojej opatrnej jazde občas podľahne volaniu čara zo svižnej a rýchlej jazdy...
    Asi som sa nevyjadrila dosť zrozumiteľne v predchádzajúcom komentári

    OdpovedaťOdstrániť
  5. .-)
    Takže oddýchnutý, spokojný z príjemnej dovolenky a super autíčka na dobrých diaľniciach a plný energie do ďalších nedovolenkových dní... Čo viac si možno priať?...
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť