2009/08/01

Mám na duši šrám

Stáva sa to občas, našťastie nie často. Štatisticky mám overené, že najčastejšie to býva na duši predného kolesa bicykla, ale tentokrát výnimočne mám dieru na zadnej duši. Len takú maličkú, lebo keď riadne nafúkam, vydrží ma niesť niekoľko hodín.

Nie je to zanedbanou údržbou, občas sa do duše niečo zapichne, len sa mi nechce do opravy, tak zatiaľ pravidelne trénujem s pumpou, každý druhý deň. Malý šrám na duši sa hľadá ťažšie, ako veľký defekt, preto sa mi do toho nechce.

Nechce sa mi ani pešo chodiť do garáže, aj keď chôdza je zdravá. Mám radšej chôdzu spojenú s prekonávaním nadmorských výšok. Nedávno som si kúpil turistické palice a už som ich vyskúšal vo vysokohorskom teréne, osvedčili sa.

Nie je to zázrak, ktorý ma vynáša do výšav, ale naozaj čiastočne odbremení dolné partie a časť výkonu sa prenesie do hornej časti tela. Na začiatku som si to uvedomil, ale rýchlo som si na tú záťaž zvykol, je to celkom príjemné. Láka ma to späť do hôr, ale počkám na september, mal by byť pokojnejší, bez tropických horúčav.

Zajtra bude perný deň, teplota vzduchu na okolí Nitry by sa mala podľa predpovede vyrovnať našej normálnej telesnej teplote a mali by sme ju vnímať ako 37°C a to už je sila na hranici zvýšenej teploty (zdroj):

Odporúča sa, nepohybovať sa v otvorenej krajine, lebo extrémne vysoká teplota môže byť nebezpečná, takže poďme do hustých lesov, do krytých plavární a na otvorené kúpaliská pod stromy.

5 komentárov:

  1. V takom teple sa aj šrám na duši opravuje ťažko. Treba to odložiť na vhodnejšie obdobie. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrá rada od Gabriela, ale aspoň sa pozriem, či mám niekde súpravu na opravu duší a kľúče :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mat na dusi sram nesie so sebou stratu pocitu istoty, takze tu ,,zaplatu" by si to asi ziadalo... :)

    najjednoduchsie by bolo vari vymenit celu dusu, ale potom by tvoj bicykel stratil svoju dusu...

    a uz koncim, lebo neviem, kde skoncim (s tym svojim vydumovanim)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ak sa miestne mračná, správnou rýchlosťou presunú nad Nitru, mohlo by sa v najbližších dňoch aj tam objaviť zopár kvapiek osviežujúcich, ktoré dostatočne prečistia vzduch v kotlinách dolinách a tak. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mia, Rosa, tí čo ma už trochu poznajú, vedia že mám dobrý starý bicykel Liberta, ale duše treba sem tam vymeniť. Dokonca som už menil aj plášte..
    Tú vlastnú si chránim (ako každý), na ňu totiž neexistujú náhradné diely :)
    Ale nemajte obavy, ten poetický názov článku sa mi tak zapáčil, že som neodolal
    :)

    OdpovedaťOdstrániť