2009/08/14

Príbehy obyčajného šialenstva

Starý (...?) český film z roku 2005, celkom pozerateľný aspoň na prvýkrát, ale dnes som ho videl už opakovane. Zaujala ma tam jedna z postáv, bývalý komentátor filmových týždenníkov, ktorý si pamätá všetky svoje texty z roku 1973. Jedna správa je z 15. júla toho roku a je zvláštne, že má súvislosť s mojim osudom.

V ten deň navštívil súdruh Gustáv Husák závod Technoplast Chropyne. Bolo to tak, že Technoplast bol aj jednou z dvoch rokovacích zastávok na mojej pracovnej ceste v ten istý deň. V Technoplaste mal prednosť onen súdruh, preto sme museli čakať, kým sa odbaví.

Nemali sme ani kde zaparkovať, lebo okolie fabriky bolo zahltené šestotrinástkami vládnej delegácie. Bolo ich najmenej 20. Našťastie sa dlho nezdržali, čakali sme na naše rokovanie len pol hodiny. Nič dôležité, len taká malá sfilmovaná pripomienka na jeden obyčajný dátum z môjho života, ktorú som si tu musel zaznamenať...

6 komentárov:

  1. :-)))
    "prednosť mal onen súdruh, preto sme museli čakať, kým sa odbaví"...
    To nemá chybu!!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. spomienka na odbaveného súdruha isto poteší aj po rokoch :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to zvláštne, ale je to asi tak, že dátumy, od ktorých sa očakáva, že nám navždy vojdu do pamäte(rôzne rodinné výročia a sviatky, aj iné...) sa nie a nie do nej vtesnať, ale zdanlivé zbytočnosti si človek zapamätá navždy a potom s úsmevom hľadá v pamäti príčiny ich zapamätania.
    silvia i rosa majú pravdu... tá poznámka je milo vtipná... :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Silvia, Rosa, Mia, okrúhle dátumy sa ľahko zapamätávajú, napríklad presne viem, kde som bol 7.7.77. (také okrúhle číslo), ale neviem kde som bol 8.8.88., presne si pamätám dátum a dôvody, skončenia s fajčením, aj to, kde a ako som slávil svojich 33 :), ale neviem o 66... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som zvedavá a odjakživa som aj bola, tak sa teda opýtam - a kdeže si to bol 7.7.77 ?..... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mia, 7.7.77 som bol na pionierskej diskotéke :) stačí tak?

    OdpovedaťOdstrániť