2007/12/28

Možno príde aj kúzelník

Posledný deň v roku je u nás tradične vyhradený zábave. Keď sme boli malí, zabával nás rozhlas, neskôr sme postúpili do mládežníckej reality silvestrovských tanečných zábav s neodmysliteľnou tombolou...

Potom sme trochu spohodlneli, tak sa ťažisko zábavy presunulo k obrazovke TV prijímača... Spomíname radi na čierno-biele Silvestre s Menšíkom a inými hviezdami tých čias, ktorým dnešné "superstár" v humore nesiahajú ani po členky.

Dnes si môžeme vyberať z množstva kanálov, ale náš humor dostal nejakú nákazlivú chorobu, zvulgárnel, rádoby zľudovel a stráca pointu. Viditeľne sa internacionalizuje (ako sa dnes hovorí na všetko: "globalizuje sa"), kopíruje cudzie vzory a nie je schopný prísť s niečím vlastným (česť výnimkám), čo by zabralo doma, prípadne bolo schopné vstúpiť do "globálu".

Reality show sa valia svetom a prevalcovali aj nás... Produktom sú nové "hviezdy" a "celebrity" - aj sláva zlacnela... Zabávajú (?) nás relácie typu SOS, Susedia, Mafstory a Dríšľakoviny... Isteže to nie je kompletný výpočet, ale tieto sú najviac vidieť... Tak vážne, čo nám na Silvestra pripravili slovenské televízie?

Markíza má od rána rozprávkovú časť typu "S čerty nejsou žerty", večer otvárajú Susedia, potom Aj múdry schybí a končí to (estrádna?) dvojhodinovka Super Silvester - uvidíme, či to nebude superstárovka...

Jednotka sa spolieha na filmy (staré osvedčené..?), k večeru sa bude Janko Króner štylizovať za humoristu s Hopla a v medzičase Dríšľakoviny potešenia našich východniarov... Ako vata do pol jedenástej budú Snouborďáci a hlavná silvestrovská "estráda" bude poznačená zúfalým volaním S.O.S.

Jojka má filmy od rána až do večera, možno si pozriem francúzsku akčnú komédiu Preteky (ku podivu som to ešte nevidel). Večer je tiež komplet filmový, teda estrádne pole prenechávajú konkurencii, ale do polnoci ma žiaden film nezaujal, takže pre mňa to bude večer bez Jojky.

K českým staniciam sa nevyjadrujem, ale je dobré, že ich máme...:) Nakoniec, aj tak ja nebudem v našej rozšírenej silvestrovskej spoločnosti držiteľom televízneho ovládača, tak načo sa vzrušovať...?

Ak budete tráviť Silvestra pri TV ako ja, ako televízni diváci, nebudem vám závidieť, ak máte vlastnú zábavu, alebo živé zábavné a tanečné spoločenstvo, verím, že budete na tom lepšie, želám vám to úprimne a aj ja sa budem snažiť o prirodzené úsmevy bez umelej podpory "keep smiling"... :)

V každom prípade želám všetkým čitateľom, ktorí sem zablúdili, veselú silvestrovskú zábavu a Šťastný Nový rok 2008 !!!

6 komentárov:

  1. všade naokolo vládne taká malá via- i po-vianočná blogokomentová pauza :)..dosť ťažko je mi dostať sa k PC, keď všetky decká sú doma a ,,rujú sa" o miesto :)...

    dnes sa mi to konečne podarilo a tak ako ty nám, aj ja tebe želám do nového roku okrem samozrejmého želania zdravia (lebo to je to najdôležitejšie ) hlavne neutíchajúcu chuť písať svoje zaujímavé postrehy zo života, svoje pozoruhodné a aj vtipné úvahy a ešte k tomu navrch obrovský kopec šťastia a pohody... :)

    PF 2008..... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mia, pravdu máš, zdravie je na prvom mieste.. tak ti ho želám v rámci šťastného vykročenia do nového roku a ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aach, keby ten kúzelník raz prišiel. Bola som decko, ale pamätám si na tie staré Silvestre, lebo sme vtedy odtiahli fotelky v obývačke a tancovali sme :o)
    .
    Želám Ti šťastný nový rok, hlavne zdravíčka, keď to bude, možno raz naozaj príde aj ten kúzelník ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. blueska, ďakujem, aj tebe želám zdravie a šťastie v novom roku.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nuž, pri tých vymenovaných slovenských "zábavných" programoch sa zabávať skutočne nedá. A keďže nechcem ísť do nového roka nasr..dená, tak si radšej pustím dobrú muzičku, prečítam nejakú knihu . Prajem ti pohodový prechod do roku 2008 a všetko dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Aj tebe germa všetko najlepšie... tvoje riešenie posledného večera v roku je zaujímavé... :)

    OdpovedaťOdstrániť