2008/05/20

White Lady

Niečo mi vŕta v hlave a niečo leží na srdci... Nie je to len cholesterol, ale aj adrenalín. Stretol som známeho, posťažoval sa (alebo pochválil?), že v tomto roku strávil 3 mesiace v nemocnici. Taká zmes diagnóz - infarkt, mozgová porážka a navrch ešte žalúdočné vredy... Liečili ho intenzívne, až mu liekmi spôsobili šedý zákal. Našťastie to včas zistili a budú ho liečiť... Bol som pri ňom takto maličký, so svojim dvomi dňami v nemocnici za posledné desaťročie.

Som opäť nezamestnaný... Posledný deň v práci som kolegom doniesol White Lady, a cestou domov som vnímal známe miesta, známe autá, známych ľudí. Na výpadovke ma už zďaleka spozorovala počerná White Lady (dievčina v mini), spôsobne sa usmiala a ja som jej s úsmevom zamával, naposledy. Hádam by som už aj zľavu dostal...

Strašne mi vie zdvihnúť adrenalín podlosť a podvod, hoci aj v rámci zákona a práve tá, ktorá sa tvári ako zákon, je donebavolajúcou nespravodlivosťou... Ak to urobí inštitúcia bolí to dvojnásobne. V mojom prípade sa finančná inštitúcia, ktorá bola kedysi slovenská ulakomila na mojich pár korún... Už nikdy tam nevstúpim, odídem ku konkurencii, hoci aj českej...


4 komentáre:

  1. prvý odstavec: napriek tomu, že správa o situácii známeho vyvolá v prvom momente citovú spoluúčasť, postupne by sa mal tento pocit pretaviť do spokojnosti s tým, ako ti je dobre, pretože tvoje každodenné starosti sú v porovnaní s inými takmer zanedbateľné, v dôsledku čoho by si mal byť šťastný.. predpokladám, že si... :)
    .
    druhý odstavec: je to zmysluplná hojdačka..raz si zamestnaný, raz nie, raz si vyťažený, potom nastúpi oddych .. sú to životodarné zmeny, ktoré udržujú človeku bdelú myseľ a nedovolia mu upustiť sa a schátrať.. .. :)
    .
    tretí odstavec: nespravodlivé zasiahnutie do takej citlivej oblasti ako sú peniaze, vyvolá rozhorčenie u každého bez výnimky..
    tak sa ti ani nečudujem, že sa ti dvihol adrenalín.. platí tu však ods. č. 1..... :)
    .
    ospravedlňujem sa..toto je už takmer blog a nie diskusný príspevok.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mia, ozaj a prečo nebloguješ?
    -
    prvým odstavcom si ma úplne rozobrala a odrovnala... šťastie postavené na cudzom nešťastí nie je šťastím, iba dôkazom teórie relativity...
    -
    druhý odstavec je pokus o pasovanie reálneho statusu na pozitívum... je to kompromis, ako veľa vecí v živote.
    -
    tretí odstavec je o absolútne, lebo nespravodlivosť na mne sa ma dotýka absolútne najviac..... :)
    -
    (:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. prvý odstavec tvojho príspevku:
    ,,šťastie postavené na cudzom nešťastí nie je šťastím"...myslím, že toto nebol tvoj prípad a ty to iste dobre vieš..:)Pravdou je, že malichernosť niektorých svojich problémov si dokážeme uvedomiť až v porovnaní ku skutočným problémom iných..
    .
    je to etická a krásna veta, ale o jej pravdivosti by sa v niektorých prípadoch dalo s úspechom pochybovať.. to by však bola diskusia na dlhé ,,reči".. :)
    .
    druhý odstavec: to je moje videnie sveta.. aj v negatívach nájsť pozitíva = záruka psychickej mladosti, aj napriek tomu,že už rokmi povädnutá pokožka na tvári napovedá o inom.. :)
    .
    a prečo neblogujem?.. lebo nemám dar zaujímavého a pôsobivého písania.. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mia, teraz pochybujem o tvojej poslednej vete.....

    OdpovedaťOdstrániť