2008/06/27

Prvá lastovička

Výhody zatepleného domu sú nesporné, potvrdzujú to aj lastovičky, keď si hneď v prvej sezóne po zateplení nášho domu postavili na novom obložení hniezdo. Za pozornosť stojí, že plastový rám okna nepoužili ako nosný prvok

Pre dnešný piatok som si stanovil konkrétnu pracovnú úlohu - vymeniť silikónové utesnenie okolo vane. Voda síce ešte nezatekala, ale odlepujúci sa tmel nepôsobil esteticky.

Odstránenie starej výplne nebolo až takým problémom, dlhšie ma zdržalo dokonalé vyčistenie škáry a odstránenie zvyškov silikónu. Potom bolo treba kúpiť tmel a ešte nejaké drobnosti.

V drogérii ma oslovila mladá žena, že má rovnaký problém ako ja a či by som jej neprišiel utesniť vaňu, lebo manžela nemá doma...

??? Tipovanie dovolené v diskusii... :)

4 komentáre:

  1. Ty si v poslednej dobe samý humor... :-)
    1. tip: záver si si vymyslel
    2. tip: v drogérii si podrobne vykladal, na čo tmel potrebuješ a predavačka si vzhľadom k uvoľnenej atmosfére zažartovala
    3. tip: myslela to vážne, ale úmysly mala nedvojzmyselné, teda naozaj "vaňové" (kurnik, aj toto už má dvojzmyselný nádych!); a možno Ťa dobre pozná, tak nebol problém požiadať o pomoc
    4. tip: pomoc si sľúbil a...:
    a) pôjdeš jej tú vaňu opraviť
    b) doma to kategoricky zatrhli, takže nepôjdeš nikam
    c) nepôjdeš sám - kým budeš tmeliť, ženy budú pri káve v obývačke klábosiť...
    ...
    Tipov je núrekom, v každom prípade som sa opäť dobre pobavila. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. silviah, nevymyslel som si (výnimočne) nič, predavačka sa toho rozhovoru nezúčastnila, nešlo o vtipkovanie a ani jeden tvoj tip však nezabral :), ale možno by to mohlo byť východiskom pre zápletku nového (vymysleného) príbehu, tentokrát podľa matkina... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ach, lastovičky.. sú to také milé štebotalky, že napriek tomu, že narobia hodne špiny, nedokázala by som im zničiť hniezdo..
    .
    nový príbeh áno, ak by si mal nanovo chuť experimentovať... len nie prepána podľa matkina.. :)
    jednak si taký štýl neviem dosť dobre k tebe pripasovať, ale výzvy sú výzvy.. :)
    ja som sa do dnešného dňa nedokázala prinútiť k prečítaniu ani toho prvého Polnočného... je to štýl, ktorý ma ničím neoslovuje a neviem ho ,,stráviť"..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mia, ak si nevieš pripasovať na mňa opis podľa matkina, tak dobre robíš, lebo každý má písať podľa seba, s výnimkou paródie... :)

    OdpovedaťOdstrániť