2009/01/09

Lampa opäť na scéne

Po včerajšej oslave v Národnom divadle to už máme za sebou - sme v Eure aj slávnostne. Nebudem sa vyjadrovať k programu, veď som tam nemusel sedieť, ale rád by som povedal, že som bol zvedavý hlavne na slová premiérov Poľska, Česka a Maďarska. Pochopiteľne, lebo reakcie susedov sú najzaujímavejšie.

Pre mňa ani nie je dôležité o čom hovorili, to podlieha v takýchto prípadoch istej slušnosti a oficiálnosti, ale vnímal som skôr celkový dojem. Český premiér bol trochu neistý a nevyšlo mu záverečné slovenské "Dovidenia..." Poľské vyjadrenie bolo susedsky žičlivé. Príjemne ma prekvapilo bezprostredné vystúpenie maďarského premiéra, bez papiera, vecné, jasné, stručné a susedsky úprimné, perfektné vystúpenie.

Dnes som mal aj svoju osobnú premiéru, prvýkrát som platil účty na pošte Eurom (a v krčme svoje prvé euro-pivo). Všetko som si doma spočítal a pripravil. Jediný problém sa ukázal, že som 5 centov považoval za 50... Akoby aj nie, keď za päťkou je zemeguľa, ktorá vyzerá ako nula (guľa nech mi prepáči)... Už budem vedieť. Tie centy mi nejako nesedia, aj pani poštárka za priehradkou povedala, že mi vydáva eurá a (euro)haliere. A prečo nie?

Na námestí som stretol dvoch kolegov, jedného staršieho a jedného mladšieho ako ja. Staršieho nedávno spovedal Oliver Andráši vo svojich Múdrych... Spýtal som sa ho, koľko mu zaplatili, snažil sa rozprávať čo najdlhšie, aby toho bolo čo najviac, ale vraj nič nedostal. Ani mu nedali podpísať súhlas s uverejnením.. Za ankety sa teda asi neplatí...

Večer som si nenechal ujsť novú Lampu. V skutočnosti som sa pozeral na Lampu starú, lebo Hríb bol starý a diskutujúci tiež. Najprv sa posťažoval na svoj ťažký život a potom diskutovali na tému ktorá už raz bola (podobná) na programe a nesie jasný divácky úspech. To mi však nevadí, takýto program, aj takéto témy mi vyhovujú. Kým nezačne búšiť do politiky, lebo tam je trochu neohrabaný.

A ešte k tej téme života, kedy vlastne začal... Otázku podľa mňa zodpovedali dostatočne jasne. Otázku o Bohu veľmi inteligentne nezodpovedali, do tajov božích sa veru vedcom neoddá hovoriť.

Myslím si, že naša starosť o iné civilizácie vo vesmíre je a ostane navždy v oblasti teórie a scifi, ale je to v poriadku, aj tak je vzrušujúce o medzihviezdnych letoch hovoriť.

V poslednom čase sledujem seriál Hviezdna brána, ako oddychovú reláciu. Ničím nezaťažuje, všetko je jasné ako v rozprávkach, kde dobro víťazí. Čistá fantázia.

6 komentárov:

  1. Eurocentovky sa velmi podobaju hlavne pat, dvoj a jednocentovka a dvadsatcentova minca s patdesiatcentovou. Tiez si treba davat pozor na nezamenenie si patdesiatcentovky s jednoeurovou mincou, obe maju zlte okraje. Ked mam pravdu povedat, nemam rada plnu a tazku penazenku drobnych minci, myslim hlavne tych jedno az pat centovych...tie by som kludne zrusila. Penazenku, ktoru budem musiet pravidelne menit, koli poskodeniu drobnymi mincami, mi tie drobne nezalatia...:)
    Pekny den
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavý názor, je skoro isté, že časom 1, 2 a 5 centovky zmiznú. ak nie naozaj, tak obchodníci si budú ceny zaokrúhlovať tak aby tam tie tri mince neboli (ekv. 1,5 Sk plus, mínus), tí naši vo svoj prospech :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S tým "že som 5 centov považoval za 50... " máš pravdu , mal som podobný problém. Späť k "lampe". Tu reláciu som pozeral na stv a budem aj na "inom" kanály. Reláciu mám rád a fakt, pokiaľ sa tam veľmi nebude miešať politika, na to sú iné programy, tak to bude skvelé.
    P.S. tento blog som našiel náhodou a poviem ti "neni zlý" Som si ťa dal aj do sledovania. Len tak ďalej.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gabriel, vďaka za P.S. Niekedy mi je až ľúto, že je tu toľko dobrých spotov a ja som ich už všetky čítal... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. stargate je super, ale stargate atlantis je lepsi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S. - Vesmír je veľký a "Stargate atlantis" počujem prvýkrát, tak neviem porovnať.. :)

    OdpovedaťOdstrániť