2009/01/16

StarGate dnes

Generál Hammond bol odvolaný z funkcie a v úlohách SG1 nastal rapídny zvrat... Nástupca generála nechá zostrojiť super bombu z minerálov dovezených zo vzdialenej planéty, ktorú obývajú Goaldi. Pri prvom pokuse s výbuchom bomby na vzdialenej planéte však príde k jej zničeniu a cez bránu, ktorá sa včas nezatvorila, sa dostáva na zem nebezpečná radiácia...

Plukovník Jack O'Neill tuší za odvolaním generála Hammonda nejaké pozemské štátne spiknutie, tak vezme osud Vesmíru do vlastných rúk, podujme sa sprisahanie odhaliť a Hammonda vrátiť späť do velenia SG1. Aj sa mu to, vďaka jeho múdrosti, šikovnosti a hlavne tvrdosti (inak pôsobí dosť mäkko) podarí. Ako inak, aj na Zemi sa mu darí rovnako ako na každej planéte.

Pozerám tento seriál už 2 - 3 týždne, zatiaľ púta moju pozornosť, len sa mi zdá, že plukovník O'Neill je zo samých happyendov značne znechutený a začína byť nepresvedčivý, akoby svoje nebezpečné poslanie plnil ľavou zadnou, len tak mimochodom, veď aj tak vie, že všetko pre neho dobre skončí...

Plukovník nikdy nestráca fazónu, vždy je nad vecou a nikdy neprejavuje žiadne emócie a ak, tak iba v rámci povinnej trošky zvláštneho humoru. Majorka Cartrová zase bez mihnutia oka zostrojí na povel nového veliteľa superbombu, aj keď je presvedčená, že je to proti jej morálnym zásadám a hrozba pre obývané planéty a v konečnom dôsledku aj pre Zem (Ameriku).

V dnešnom dieli bol aj zaujímavý politický aspekt - nejakí šéfovia špeciálnej tajnej služby NID (jednej z mnohých...) sa spolčili s Rusmi a presvedčili ich, aby svoju hviezdnu bránu zničili. Na záver sa generál Hammond vrátil do svojej funkcie a všetko sa vrátilo do starých koľají... Svet bol opäť zachránený a Vesmír tiež, až na tú jednu planétu... až na tú jednu planétu...

6 komentárov:

  1. Je zaujimave, ze ta ten serial drzi 3 tyzdne...je to dost a drzim paste obom aj serialu aj tebe, aby ta bavil do konca serie. Ved sa pri tom prijemne relaxuje...:) Pekny podvecer.
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uvidím, zatiaľ mám v tom správnom čase voľno, aj chuť relaxovať...... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to v podstate naivné, no nemusím byť v napätí. Viem, že to dobre skončí, tak sa sústreďujem na triky - baví ma sledovať, čo všetko počítačová technika dokáže. SG pozerám tiež rada. Len škoda, že momentálne sa nedá. :-)
    Sci-fi bola kedysi moja obľúbená literatúra (samozrejme, popri inej).
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Silvia, ja som ostal pri scifi, iba som náročnejší na kvalitu..... ale čo je to kvalita, to posudzujem podľa vlastných kritérií... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. sci- fi je fajn na chvíľkové odpútanie sa od reality a od toho, že v živote musíme stáť na pevnej zemi a uvedomovať si realitu, aj keď v realite príbehy veľakrát (na rozdiel od sci-fi) majú trochu ďalej od happy-endu... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mia, veď práve, ide len o zábavu, ktorá bohužiaľ neprináša žiadne poznatky a poučenia, hádam iba isté filozofické úvahy a ten dosť potrebný relax pre krátke odpútanie sa od reality..

    OdpovedaťOdstrániť